Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Mucsi Zoltán, Szinetár Dóra és Grecsó Krisztián a MOMKultban

2023. szeptember 30., október 29., december 6.
MOMkult

Egy életem címmel új, életrajzi stand up sorozat indul szeptember végén a Momkultban. Olyan ismert művészek állnak majd színpadra, mint Grecsó Krisztián író, Szinetár Dóra színész-, énekesnő vagy Mucsi Zoltán színművész, akik egy-egy színházi este keretein belül elmesélik az életüket.

„Az élet a legjobb forgatókönyvíró. Sokszor mondjuk ezt, de most a gyakorlatban is kipróbáljuk: egy-egy híres művész áll ki a színpadra a nézők elé, hogy elmesélje az életét. Valójában nap mint nap ezt csináljuk mindannyian. Elmeséljük a barátainknak, mi történt velünk. Főhőseink is ezt fogják tenni, persze nem véletlenszerűen. Minden estet sok-sok próba és ötletelés előz majd meg, hogy a néző egy érzelmes, sokszínű színházi élménnyel gazdagodjon” – árulta el a sajtónak az ötletgazda, rendező-producer Lévai Balázs (a Nagykarácsony, a Nyugati nyaralás vagy a Sohavégetnemérős című filmek producere). Hozzátette: „A forma leginkább egy stand upra vagy egy önálló estre emlékeztet, de számos olyan ötlettel is készülünk, amelyek látványossá és szórakoztatóvá teszik az előadásokat.”

Mucsi Zoltán a világbékét várja ettől az estétől, az emberiség jobbá válik és hogy megoldás születik végre a klímaválságra. De ha ezeknek csak kis része valósul meg a történeteimen keresztül, akkor sem lesz csalódott.

„Izgatottan várom, hogy a nézők szeretnének-e igazán megismerni és megtudni, mi van a jól ismert történeteim mögött. Engem már annyian elemeztek az elmúlt négy évtizedben, hogy elegem lett: most én fogom elemezni saját magam. Aztán meglátjuk mire jutok” – mondta Szinetár Dóra. Grecsó Krisztián úgy fogalmazott: „Valamikor a kamaszkorom táján szétestem, hát most egy életem, egy halálom, ezen az estén megpróbálom összerakni magam.”

A soroztat első fellépője Grecsó lesz, ő szeptember 30-án, a Momkultban mondja el a történetét. Szinetár Dóra október 29-én, Mucsi Zoltán december 6-án kerül sorra.