Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Klímabarát esték

2022. november 29. | 18:00
Hegyvidéki Kulturális Szalon

A Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája és a Klímabarát Települések Szövetsége „Klímabarát esték” címmel programsorozatot szervez a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. Az események célja, hogy a klímaváltozás és klímaadaptáció köréből tudományos igényű, de népszerűsítő jellegű előadásokkal nyújtson tartalmas és igényes kikapcsolódást a környezeti fenntarthatóság témájában érdeklődő és művelődni vágyó közönségnek.

klimabarat_estek_hirdetes_november_29_135x196mm1024__746x1500

Fák, bokrok, liánok – jóbarátaink a nagyvárosi létben


A november 29-i Klímabarát est vendégelőadója a Hegyvidéki Kulturális Szalonban Dr. Csontos Péter botanikus, ökológus, aki az előadás keretében a nagyvárosi növények jótékony htására a teljesség igényével próbálja megadni a választ.

Egy nagyváros számos előnyt biztosít polgárainak, de akik benne élnek tudják, hogy hátrányoktól sem mentes a városi lét. Kánikulában az aszfalttenger hőszigete, ködös téli napokon a koncentrált légszennyezés, és egész évben a nyüzsgő forgalom zaja bizony próbára teszik tűrőképességünket. De az ellenállásban nem vagyunk egyedül! Segítségül hívhatjuk a növényvilágot, melynek jeles tagjai csökkenthetik az említett káros hatásokat.

Az előadás keretében bemutatásra kerülnek azok a fák, bokrok és liánok, amelyek

  • tompítják a hőmérsékleti kilengéseket,
  • kiszűrik a port és a mérgező gázokat a levegőből,
  • jelentősen csökkentik a zajterhelést.
Emellett azokkal a látványos megjelenésű fásszárúakkal is megismerkedünk, amelyek szépségükkel esztétikai élményt nyújtva segítik jobbá tenni környezetünket, ezáltal javítva lelki egészségünket.


Előadó: Dr. Csontos Péter botanikus, ökológus

Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124, Budapest, Törpe utca 2.) Tamási Áron terem

Időpont: 2022. november 29. 18.00 óra

REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT INGYENES PROGRAM

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Regisztrálni a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ oldalon a regisztrációt/bejelentkezést követően, a Zöld Iroda menüpont alatt lehet.

www.zold.hegyvidek.hu; www.facebook.com/hegyvidek

www.klimabarat.hu; www.facebook.com/klimabarat