Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

KL Színház: Anyajegy | Bábszínház felnőtteknek

2024. január 26. | 19:00
Lóvasút

"A fesztivál fődíját elnyert Anyajegy című előadás teljesen másként viszonyult a kortárs költészethez, mint az eddigiek. Markó-Valentyik Anna Szabó T. Anna gyermekvárással, anyasággal kapcsolatos verseiből kiindulva egy komplex előadást épített fel, amelyben a versek magától értetődően simultak bele az egészbe. Az előadás gazdag eszköztárában bábjáték és tárgyanimáció él együtt a színészi munkával. A legjobb pillanatokban a kisfiúbáb valóban életre kel, és az anya-gyermek kapcsolat minden pátosztól és fellengzősségtől mentesen, mégis szívhez szólóan jelenik meg a színpadon."

(Turbuly Lilla)

A KL Színház Anyajegy című előadása január 26-án este lesz látható a Lóvasúton.

Az előadás elnyerte a Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Fesztivál fődíját.

“Döbbentem tapasztalom, hogy hiába vagyok a közepén az életemnek, hiába vagyok én a Mama, mégsem vagyok az a nagy és mindenható lény, akinek annak idején az éppen ennyi idős szüleimet láttam. Felnőtt vagyok, de nem vagyok eléggé erős.”

Előadás születésről és halálról, anyákról és gyerekekről, férfiakról és nőkről. Az élet legapróbb és legfontosabb kérdéseiről.

„Markó-Valentyik Anna Szabó T. Anna gyermekvárással, anyasággal kapcsolatos verseiből kiindulva egy komplex előadást épített fel, amelyben a versek magától értetődően simultak bele az egészbe. Az előadás gazdag eszköztárában bábjáték és tárgyanimáció él együtt a színészi munkával. A legjobb pillanatokban a kisfiúbáb valóban életre kel, és az anya-gyermek kapcsolat minden pátosztól és fellengzősségtől mentesen, mégis szívhez szólóan jelenik meg a színpadon.”

(Turbuly Lilla, Kútszéli stílus)

Az előadást 14 éves kortól ajánljuk!

Szöveg: Szabó T. Anna (József Attila-díjas)

Báb: Emőd Kriszta

Művészeti munkatárs: Ellinger Edina, Gimesi Dóra

Rendezte és játssza: Markó-Valentyik Anna

Támogatók: Csodamalom Bábszínház, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Vaskakas Bábszínház

Jegyár: 3000 Ft

Jegyek vásárolhatók a lovasut.jegy.hu oldalon

Következő felnőtteknek szóló bábszínházi előadás a Lóvasúton: 02.22. (csütörtök) 19:00 Mikszáth Kálmán - Fabók Mariann: A fekete kakas