Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

„Két lábon járó vérkeringés” | LÖKÖS Péter képzőművész kiállítása

Kiállításmegnyitó: 2022. augusztus 11. (csütörtök) 17:00
Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal, Folyosó Galéria

Lökös Péter Franciaországban élő képzőművész festményeit, grafikáit egyszerű képi világ, tömör fogalmazásmód jellemzi, kevés motívummal, határozott kontúrvonalakkal és azokat kiegészítő erős színfoltokkal jeleníti meg a belső világában megjelenő képeket, érzeteket. Művészete az expresszionizmussal rokon, műveiben az alkotó szubjektív reflexióinak kifejezése a hangsúlyos. Lökös a valóságról képzett érzéseit, gondolatait fejezi ki. A festészet mellett a szobrászat, illetve az installáció műfajában is alkot.

 

A Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériáján látható művek egzisztenciális kérdéseket vetnek fel, a létezés problematikája, az élet-születés és halál-elmúlás kettőssége, a halál elkerülhetetlenségének felismerése és a lét folytatása iránti vágy közötti feszültség fejeződik ki a képekben, amelyek lecsupaszított, redukált, gesztusszerűen felvitt képi elemei a befejezetlenség érzetét keltik a nézőben, utalva emberi mivoltunk tökéletlenségére, és a képi világ továbbgondolására saját szűrőinken keresztül.

 

Lökös Péter részt vesz a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOM Kulturális Központ szervezésében, a Hegyvidék Galériában megvalósuló XXIV. Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelepen 2022. augusztus 10–18. között.

 

Tárlatvezetéssel egybekötött kiállításmegnyitó:

2022. augusztus 11. (csütörtök) 17:00

 

A kiállítást megnyitja:

Kallós Judit művészettörténész, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője

 

A tárlatvezetést tartja:

Lökös Péter képzőművész

 

Helyszín: Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal, Folyosó Galéria (földszint), 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.

 

A kiállítás megtekinthető 2022. augusztus 12-től augusztus 18-ig, ügyfélfogadási időben (H 13:00–17:30; SZ 8:00–16:00; P 8:00–12:00).


meghivo_lokospeter_kiallitas_hegyvidek_onkormanyzat_2022