Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

ENCUENTRO

2023. február 19. | 18:00-19:00
Lóvasút

Két örökértékű művész barátsága - a zene és költészet nyelvén.

Frederico Garcia Lorca: Két esti hold, Régi spanyol dalok
Manuel de Falla: Hét népszerű spanyol dal
(Götz Nándor átiratai)

közreműködik:
Götz Nándor-szopránszaxofon
Csáki András-gitár
Pusztaszeri Kornél-színművész

https://youtu.be/MKbJ9LnRtlk

Götz Nándor 1991-óta koncertezik hangszeres művészként Európa csaknem összes országában, valamint az USA-ban és Japánban.
Fellépett többek között a Velencei Biennálén, a párizsi Opera Garnier-ben, a New York-i Lincoln Centerben, a londoni Barbican Hallban.
Több mint 200 zenemű átiratát, és számos saját szerzeményét (többek között két szaxofonversenyét és két operáját) komponálta ezalatt a 30 év alatt.
Előadóként kortárszenei díjat nyert a nemzetközi Chambermusic competition versernyen, (Trapani-Sicilia),
zenepedagógiai tevékenységét 2022-ben Artisjus-díjban részesítették.

---

Csáki András koncertezett többek között Angliában, Ausztráliában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Csehországban, Chilében, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Görögországban, Grúziában, Indiában, Izraelben, Japánban, Kínában, Lengyelországban, Montenegróban, Norvégiában, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Venezuelában és Vietnámban. Korosztályának egyik legaktívabb magyar klasszikusgitárosaként versenyművek és kamaraprodukciók előadója idehaza és külföldön. Szólistaként játszott szinte valamennyi neves magyar-, valamint számos neves külföldi szimfonikus és kamarazenekarral. Dolgozott itthon és külföldön ismert és elismert karmesterekkel.
Legutóbbi elismerését, Liszt-díj, 2022-ben vehette át.

--

Pusztaszeri Kornél 1985-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szirtes Tamás osztályában. Több mint harminc éve a Madách Színház tagja, olyan kiváló produkciók szerepformálásaival, mint a Diploma előtt, 39 lépcsőfok, Hamlet, Kakukkfészek, az Operaház fantomja. Nagyszerű film és TV szerepek is fémjelzik pályafutását. Az évek során számos szinkronszerepben tűnt fel, mások mellett Martin Lawrence állandó magyar hangja. Generációjának kiemelkedő művésze.

Jegyár: 2800 Ft
Hegyvidék kártyával: 1000 Ft (csak személyes vásárlás esetén)
Jegyek vásárolhatóak online a lovasut.jegy.hu oldalon, illetve személyesen a koncert előtt a helyszínen.