Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

ARTmozi.galéria | Pollock

2023. szeptember 12. (kedd) | 18:00
Hegyvidék Galéria

Pollock - amerikai életrajzi dráma | 2000 | 122 perc
Rendezte: Ed Harris

Egy önbizalomhiánnyal és alkoholproblémákkal küszködő festőművész, és egy festőnő kapcsolatáról szól Ed Harris gyönyörű és megdöbbentő alkotása. A nő feláldozza saját karrierjét, hogy segíthesse szerelme, Jackson Pollock munkáját. A férfi egyre népszerűbb lesz, a New York-i művészvilág elismeri és szereti. A nyüzsgő nagyvárosi élet elől azonban vidékre menekülnek és összeházasodnak. Pollock végül itt talál rá igazi művészi stílusára. Csapodár természete és folytonosan kísértő félelmei azonban nem hagyják nyugodni, mint egy időzített bomba, bármikor robbanhat.

Jackson Pollock volt az első amerikai modern festőművész, aki nemzetközi hírnevet és elismertséget szerzett. A filmben nyújtott alakításáért Ed Harrist a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar®-díjra jelölték 2000-ben, Pollock feleségét alakító Marcia Gay Harden pedig elnyerte a legjobb női epizódszereplő díját.

16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Időpont: 2023. szeptember 12. (kedd) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Forgalmazza: Gamma Home Entertainment