Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

ARTmozi.galéria | Loving Vincent

2024. március 26. | 18:00
Hegyvidék Galéria

Loving Vincent

angol-lengyel animációs film | 2017 | 95 perc

 

Rendezte: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

 

A Hegyvidék Galériában 2024-ben is folytatódik a több éve elindított ARTmozi.galéria programsorozat, melynek keretében képzőművészeti témájú, képzőművészek életét feldolgozó filmek kerülnek bemutatásra. Az idei évadot március 26-án, kedden a Loving Vincent című 2017-es film fogja megnyitni.

 

A Loving Vincent a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!) festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna. A heroikus vállalkozás, mely 2011-ben kezdődött, az angol Hugh Welchman és felesége, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh lenyűgöző világában játszódik. Több ezer festményen keresztül elevenednek meg életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben világ egyik legkedveltebb festőjének, Vincent Van Gogh-nak ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film.

 

Az olajfestményekből készült animációs történetben egy fiatalember útját követhetjük végig, aki Vincent Van Gogh szülővárosába érkezik, hogy átadja a bajba jutott művész utolsó levelét, és végül utánajárjon az utolsó napjainak.


plakat_Loving_Vincent_page-0001

 

12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Időpont: 2024. március 26. (kedd) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft
Jegyek kaphatók a
https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Forgalmazza: Digital Cinema International