Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kerületi munkálatok

Anna-réti játszótér

fcfb3e9be16d96757b527cc9779e557d

ÚJ JÁTSZÓTÉR ÉPÜLT AZ ANNA-RÉTEN

2015. augusztus elején indult, és októberig tartott az Anna-réti új játszótér kialakítása. A fejlesztés részleteiről a polgármesteri hivatalban megtartott lakossági fórumon tájékozódhattak az érdeklődők. Az egyeztetésre az önkormányzat a gyermekes, a játszótereket gyakran látogató szülőket hívta, hogy elmondhassák véleményüket a tervekről.
A kivitelezést irányító Borbíró Zoltán mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy az új játszóeszközök közelebb kerülnek az erdős részhez, ezáltal a réten nagyobb lesz a szabad térség, ugyanakkor egyetlen fát sem vágnak ki.

8f72e1989892277d7f6ea673db2f54cc
A játszótér három egységből áll, ezekbe összesen tizennyolc új, fából készült játszóeszközt telepítettek, az ütéscsillapítás érdekében a játékok környezete mulcsos borítást kap. Borbíró Zoltán hangsúlyozta: a területet úgy alakították ki, hogy – kis túlzással mondva - 0-99 éves kor között mindenki számára használható. Van mérleghinta, egy kisebb és egy nagyobb játszóvár, két fészekhinta, rugós játékok és három csúszda.

a7f60763935d1a730df1e284eefe597e
Nagy sikert arattak a Margaréta játszótéren a szarvasbogár és katicabogár játékok, ezek mintájára egy nagy pók, valamint egy szöcske formájú mászójáték került az Anna-rétre. Felújították a homokozót, valamint a népszerű csúszkát, utóbbit a Szent Család parkban már bevált módon, biztonságos, lépcsős fellépővel látták el. A játékokat, a zöld szöcske kivételével, a Normafa megjelenéséhez illeszkedve, natúr színre festik. Elkészült a biciklitároló és az ivókút, valamint a Margaréta játszótérihez hasonló kialakítású, pelenkázóval is ellátott mellékhelyiség.