Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Alkotas_ut2

Zűrök a TF-építkezésen, Fonti Krisztina alpolgármester lépett

Négy Alkotás úti fa sérült meg a Testnevelési Egyetem építése során. Az építkezéshez tartozó közterületen álló fák olyan mértékben sérültek, hogy azokat a kivitelező cégnek a balesetveszély elhárítása érdekében mielőbb ki kell vágnia.

Fonti Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere a helyszínen járt, a közösségi oldalán kiemelte, a XII. kerület rendkívül szigorúan szankcionálja az ehhez hasonló eseteket, a fák pótlása kötelező, és a hatósági eljárás is késedelem nélkül elindul.

A kerület alpolgármestere a napokban két másik sajnálatos témában is megkereste a kivitelező cég építésvezetőjét. A Hegyvidéki Önkormányzathoz ugyanis lakossági panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy a munkások verbálisan inzultálják a környékbeli nőket, lakosokat, ráadásul az építési terület környékén folyamatosan nagy a zaj és a piszok.

Fonti Krisztina szóvá tette az esetet, megengedhetetlennek nevezve a nőket érő inzultusokat. Az alpolgármester ígéretet kapott arra, hogy a kivitelező mostantól betartja a zajrendeletet, a tisztaságra is figyelni fog, valamint ha valamelyik munkásról beigazolódik, hogy inzultálja a járókelőket, azonnal elbocsátják.

Alkotas_ut