Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A vízelvezetés is megoldódott a megszépült Lóránt úton

A vízelvezetés is megoldódott a megszépült Lóránt úton

Jelentős, vissza nem térítendő támogatást kapott a magyar államtól az önkormányzat, az egymilliárd forintot útépítésre fordíthatja a kerület. Ebből a pénzből valósult meg nemrégiben a Virányos út alsó részének rekonstrukciója, a Zsolna utca fejlesztése, valamint a Lóránt úton most befejeződött felújítás. A megszépült útszakaszt Pokorni Zoltán polgármester adta át hivatalosan a forgalomnak.

lorant_utca11

„Ez egy keskeny hegyvidéki utca, amin ennek ellenére jelentős az átmenő forgalom, nem beszélve a teherautókról, amik az utóbbi évek építkezései miatt alaposan megszaporodtak a környéken. Mindez nem tett jót az útburkolatnak, az itt élők többször kérték az önkormányzatot, hogy csináltassa meg ezt az útszakaszt” – sorolta a felújítás indokait a polgármester, aki még egy további okot is megemlített. Korábban visszatérően előfordult, hogy a nagyobb esőzések következtében az útról a lejjebb fekvő telkekbe folyt a csapadék. Ezt is meg kellett oldani, ami a megfelelő szegélyek telepítésével sikerült is – hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán, aki a felújítás részleteiről elmondta, hogy a Lóránt köz és az Istenhegyi út között 370 méter hosszan újult meg az útpálya, ami több mint 1500 négyzetméter aszfaltozást jelent. Megtörtént a pályaszerkezet cseréje átlagosan 40 cm vastagságban, valamint összesen 750 folyóméter új szegélyt építettek be, a közműszerelvényeket pedig egy szintbe hozták.

lorant_utca05

Szintén az állami támogatás felhasználásával valósult meg a Virányos út Mese utca és Zugligeti út közötti, mintegy 250 méter hosszú szakaszának felújítása. Itt átépítették a térkő sebességcsökkentő küszöböket, az egyik oldalon 305 négyzetméteren megújult az öntöttaszfalt járda, valamint a Márffy és a Visszhang utcák közötti aszfalt burkolatú parkolók is megszépültek. Ennek a keretnek a terhére készült el a Zsolna utcai felújítás az Istenhegyi lejtő és a Zsibói utca között.

Folyamatban van az Eötvös út átépítése, melynek során a Normafa út és a Jánoshegyi úti sorompó között a teljes útpálya és a térköves járda is megújul. Utóbbin futóút is készül, így a meglévő futópálya meghosszabbodik egészen a Konkoly Thege úti parkolóig. Lesz új közvilágítás, ezért leszerelik a villanyoszlopokat, az elektromos kábelek a földbe kerülnek a Digi és a Telekom vezetékeivel egyetemben.

Az már bizonyos, hogy jövőre az Ada utca egy szakasza készül el az állami támogatásnak köszönhetően, illetve megtörténik a Gyógyfű utcai zsákutca átépítése a Kék Golyó utca felöli oldalon.