Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

geczy_laszlone_ibi_neni02

Visszatekintés az elmúlt száz évre, pozitív szemlélettel

Századik születésnapját ünnepelte a napokban Géczy Lászlóné, Ibike, akit az önkormányzat nevében személyesen köszöntött fel Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester. A kerület vezetői ez alkalomból egy oklevelet is vittek az ünnepeltnek, amit Orbán Viktor miniszterelnök állított ki, a szépkorú polgárok iránti tisztelet és hála jeléül.

A Normafa Idősek Otthonában élő Ibike, mint mesélte, Kaposváron született, de már Budapesten járt iskolába. Tanítóképzőt végzett, ezt követően pár évig a Ranolder Intézetben, az egykori „Klára” római katolikus ipari leányközépiskolában tanított, mielőtt azt államosították.

geczy_laszlone_ibi_neni_baratnovel01

„Jó férjem, jó gyermekem volt. Minden, ami földi jó, hála a Jóistennek, megadatott” – tekintett vissza az életére pozitív szemlélettel az ünnepelt, holott a tragédiák őt se kerülték el. Magyarországon egyetlen vér szerinti rokona sem él már, ugyanakkor vannak még hozzátartozói a nagyvilágban. Elhunyt fiának Németországban élő özvegye és az unokái időnként felhívják és finomságokkal teli csomagokat küldenek neki. Amerikában élő, tizenkét évvel fiatalabb húgával még szorosabb a kapcsolata: Mariann évente meg szokta látogatni, egyébként pedig naponta beszélnek egymással telefonon.

geczy_laszlone_ibi_neni13

A húga miatt korábban Ibike is gyakran járt Amerikában, mégsem gondolt arra sosem, hogy ott telepedjen le. „Itthon érzem magam otthon” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az idősotthonban is jól érzi magát, nagyon sok szeretetet kap a házban lakóktól és a dolgozóktól.
Egy betegség miatt sajnos egy ideje nagyon rosszul lát, szenvedélyéről, a keresztrejtvényfejtésről mégsem kellett lemondania – van, aki felolvassa neki a feladványokat, ő pedig lediktálja a válaszokat. Bár egyedül már nem közlekedhet, kísérővel, illetve egy kerekes járókeret segítségével sétákat is szokott tenni a környéken, a Normafán, ahol mindig szívesen tölti az idejét.

geczy_laszlone_ibi_neni10