Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Véget ért a Gaál József úti játszótér felújítása

Véget ért a Gaál József úti játszótér felújítása

Négy ütemben megújult a Gaál József út és a Határőr út találkozásánál lévő játszótér. A teljes egészében megszépült teret Fonti Krisztina alpolgármester és dr. Harmos Andrea, a körzet önkormányzati képviselője adta át a környékbeli családoknak.

gaal_u_jatszoter10

„Tíz év alatt szinte az összes, általunk fenntartott játszótér megújult a Hegyvidéken. Az elmúlt öt évben tizenkét helyszínen történt felújítás, továbbá két helyen, a Lejtő úton és az Eötvös Lóránd parkban újak épültek” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester a Gaál József úti, felújított játszóhely átadása alkalmából. Hozzátette, hogy ebben az évben még a Diana úton tervez az önkormányzat felújítást, míg új játszótér kialakítására a Mindszenty bíboros téren, valamint a Lidérc utcában kerül sor. A huszonhét kerületi fenntartású játszótérből hármat – az Irhás árokban, a Boldog Teréz anya téren, illetve a Böszörményi úton találhatót – jövőre fognak felújítani, így válik bő egy évtized alatt teljessé az önkormányzat nagyszabású játszótér-felújítási programja.

Az alpolgármester felidézte, hogy a Gaál József úti játszótér korszerűsítése még 2021-ben kezdődött el, amikor is a terület felső részére háromtornyú mászóvár, az alsó részre dupla fészekhinta, míg a két térrészt összekötő rézsűre csúszda került. A második ütemben járda és lépcső épült, továbbá a családok kérésére egy új, a korábbinál nagyobb homokozót alakított ki a kivitelező. Itt napvitorla védi a gyerekeket nyáron az erős napsütéstől.

gaal_u_jatszoter14

A harmadik ütemben új padokat és hulladékgyűjtőket helyezett ki az önkormányzat, valamint ekkor épült meg a játszóteret körbeölelő, lábazatos kerítés is. A negyedik, befejező ütem részeként egy kötelekből, illetve mozgó és fix gerendákból összeállított akadálypályával gazdagodott a játszótér, emellett pedig egy olyan támfal jött létre, ami pihenőpadként használható. A játékok környezetében mindenütt ütéscsillapító gumiburkolat, illetve mulcsborítás gondoskodik a gyerekek biztonságáról.

gaal_u_jatszoter19

„Fontos, hogy a családok az otthonuktól nem messze találhassanak olyan, gyalogosan is könnyen megközelíthető játszótereket, amik a gyerekek számára élvezetes és biztonságos játékokat, a szülőknek pedig találkozási lehetőséget kínálnak” – mondta el a körzet önkormányzati képviselője. Dr. Harmos Anrdea örvendetesnek tartja, hogy négy év alatt teljesen megújult a Gaál József úti játszótér, ami egyre népszerűbb a környéken élők körében.

gaal_u_jatszoter12