Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Védőmaszk a háziorvosoknak, szociális gondozóknak

Védőmaszk a háziorvosoknak, szociális gondozóknak

Az idősek támogatására létrehozott Hegyvidéki Segítő Központ önkénteseként Pokorni Zoltán polgármester is részt vesz az ebédkiszállításban, emellett közreműködik abban, hogy védőeszközökkel lássák el a háziorvosokat, szociális gondozókat.

„Ma még a barátok, ismerősök, szomszédok, családtagok látják el az idős emberek túlnyomó többségét, ám ha a járvány halad előre, egyre nagyobb szükség lesz az önkormányzat segítségnyújtására” – mondta Pokorni Zoltán polgármester, aki szerdán idős embereknek vitt ebédet a Hegyvidéki Segítő Központ önkénteseként. Megemlítette, hogy a hegyvidéki idősek ellátása érdekében az önkormányzati dolgozók mellett nagyon sok kerületi lakó ajánlotta fel önkéntes segítségét.

etel_kiszallitas

Arról is beszélt, hogy az idősek az ebédet – akárcsak az élelmiszert és a gyógyszereket – önköltségi áron igényelhetik a segítő központtól, a dobozolás és a kiszállítás ingyenes. Kérelemre térítésmentes étkezés jár a hátrányos helyzetű gyermekeknek, de a kedvezményes étkeztetésre jogosult tanulók számára is biztosítják az elvitelre történő rendelés lehetőségét. Az önkormányzat a közétkeztetést végző céggel együttműködve tervezi, hogy az ebédrendelést mindenki számára lehetővé teszi, így bárki igényelhet majd ételt, ha nincs lehetősége főzni.

„Nagy teher nehezedik a járvány idején az egészségügyben és a szociális gondozásban dolgozó szakembereinkre, akiknek eddiginél is nagyobb szükségük van védőeszközökre " – mondta el a polgármester annak apropóján, hogy a Normafa úti háziorvosi rendelőben részt vett az önkormányzat által vásárolt, újabb nagy mennyiségű védőfelszerelés kiosztásában.

maszk_lovas_laszlo01

Kitért rá, hogy az orvosok FFP2 minősítésű védőmaszkokat kapnak, a betegek számára pedig, ha maszk nélkül mennek a rendelőbe, sebészi maszkokat biztosítanak, ami elsősorban arra szolgál, hogy ne adják át másoknak az esetleg bennük bujkáló vírust. Szólt arról is, hogy az önkormányzat sorra biztosítja a védőeszközöket azoknak, akiknek a a munkája most kiemelt kockázattal jár: először a háziorvosoknak, védőnőknek, az ügyeletet ellátó óvodák, bölcsődék munkatársainak, az idősekkel foglalkozó gondozóknak, továbbá az önkénteseknek, akik ebédet, gyógyszereket és élelmiszert szállítanak az időseknek.

A Jazzy Rádió interjút készített Fonti Krisztina alpolgármesterrel a Hegyvidéki Segítő Központról, ezt ezen a linken meghallgathatják.