Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Válasszuk a Normafa helyett a budai hegyek kevésbé látogatott helyeit

Válasszuk a Normafa helyett a budai hegyek kevésbé látogatott helyeit

A járványhelyzet kapcsán természetszerűleg megnőtt az igény a szabadban való kikapcsolódásra, így a Normafán is egyre több a kiránduló. Az utóbbi napok tapasztalatai azt mutatták, hogy ez komoly közlekedési és parkolási gondokat eredményez a környéken, valamint a sétányokon is egyre nehezebb tartani a szükséges távolságot.

Mindezek miatt tisztelettel kérjük a kirándulni vágyókat, hogy lehetőség szerint a Normafa helyett a budai hegyek kevésbé látogatott területeit válasszák.

Az egyéni sportolást választók nemcsak a Normafán, hanem a Gesztenyés kertben és a Városmajorban is igénybe vehetik a futópályákat.

Aki mégis a Normafát választja, ha teheti, vegye igénybe a közösségi közlekedés szolgáltatásait. A Normafán – ahol folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét – csak korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre. Nyomatékosan felhívjuk az autósok figyelmét, hogy kerüljék a tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon történő parkolást. A szabálytalanul parkolókat a Hegyvidéki Rendészet munkatársai megbüntetik.

Fontos, hogy minden esetben tartsák egymástól a megfelelő távolságot. Ahol a 1,5-2 méteres távolság nem tartható, viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot!

Köszönjük az együttműködésüket. Vigyázzunk egymásra!