Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Az újabb szezont tervezgetik a Böszörményi úti kertbarátok

Az újabb szezont tervezgetik a Böszörményi úti kertbarátok

Noha a Böszikert januárban még a téli álmát alussza, a közösségi kert lelkes tagjai már a következő szezont tervezgetik, hogy az is legalább olyan sikeres legyen, mint az első az előző évben. A további teendőkről a polgármesteri hivatal épületében megtartott kertgyűlésen egyeztettek az ágyásgazdák.

„Rendkívül sikeres volt az elmúlt év, nagyon sok örömünk telt a kertben. Az eredmények messze felülmúlták a várakozásaimat, és azt látom, hogy a többiek is így vannak ezzel” – mondta el a Böszikert kezdeményezője, Fonti Krisztina alpolgármester, aki maga is aktívan részt vett az egyik ágyás gondozásában. Szerinte a Böszörményi úton kialakított kert sokat adott mindenkinek: nemcsak bő termést, hanem közösségi élményeket is, hiszen egy jó kis közösség alakult a környékbeliekből.

kertgyules01

„Nagyon stabil közösség jött össze a Böszikertben” – vélekedett Rosta Gábor, a kert leköszönő vezetője, aki a legutóbbi, decemberi kertgyűlésen megválasztott koordinációs csoportnak adta át feladatait. Az eddigi szakmai vezető úgy érzi, hogy az elmúlt szezonban a kert tagjai nemcsak a kertészkedés alapjait, hanem a közösségi élet normáit is sikeresen elsajátították, így most már saját lábukra tudnak állni.

szabo_csilla_rosta_gabor04

Az új koordinációs csoport tagja, Szabó Csilla a kertgyűlésen elmondta, február elején fogják megbeszélni a tavaszi ültetési tervet, illetve magbörzét tartanak. Ennek keretében a tagok zöldségmagokat csereberélhetnek, így nem kell azokat a boltban megvásárolni. Márciusban komposztoktatás lesz a Hegyvidéki Zöld Iroda szervezésében, május legelején pedig közös ültetőnapot tartanak, amin Helfné Szabó Zsuzsanna növényorvostól lehet majd szakmai tanácsokat kérni.