Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Újabb helyreigazítási ügyben nyert az önkormányzat

Újabb helyreigazítási ügyben nyert az önkormányzat

A közelmúltban a Hegyvidéki Önkormányzat egy minden pontjában megnyert helyreigazítás perben védte meg a becsületét. Most újabb helyreigazítási ügy végére kerülhet pont: ezúttal a Népszava írt valótlanságokat önkormányzatunkról, ráadásul két hét alatt két cikkben is. Mindez elkerülhető lett volna, ha a Népszava újságírója korrektül jár el, és nem az első cikk megjelenése után, hanem előtte küldi el kérdéseit az Önkormányzatnak, illetve ha a második cikk megírásakor figyelembe veszi az Önkormányzat helyreigazítási kérelmét.

 

Nem így tett, így a cikkben azt a hamis látszatott keltette, mintha a Hegyvidéki Önkormányzat ugyanazt a beruházást az eredetileg becsült összeg duplájáért szerezte volna be. Ez nem felel meg a valóságnak, így a Népszava kénytelen helyreigazításként közölni a tényt, miszerint a Hegyvidéki Önkormányzat nem 14 milliárd forintért rendelt meg beruházást a Penta Általános Építőipari Kft-től, hanem 6 milliárd forint összegű keretmegállapodásra írt ki közbeszerzést és pontosan 6 milliárd forint keretösszegben írta alá a szerződést a közbeszerzési eljárás eredménye alapján. Az Önkormányzat ezt a szerződést – napokkal a Népszava-cikk megjelenése előtt – nyilvánosságra is hozta az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben.

 

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat helyreigazítási pert nyert az ezalényeg.hu oldallal szemben is, amely ugyancsak valótlan információkat közölt a Hegyvidéki Önkormányzatról.