Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Új takarítógép a Hegyvidéken

Új takarítógép a Hegyvidéken

Korábban már használt járdatakarító gépet az önkormányzat, ez azonban javíthatatlanná vált, ezért most egy újat vásároltak. A modern, multifunkciós eszköz, amelynek átadásán Fonti Krisztina alpolgármester is részt vett, a kerület sűrűn lakott részén folyamatos üzemben dolgozik.

 takaritogep09

Bár a fővárosi rendelet értemében a járdatakarítás a társasházak, illetve üzletek feladata, az önkormányzat évek óta működtet járdatakarító gépet a kerület alsó részén. Sajnos a berendezés elromlott és mivel már nem lehetett javítani a képviselő-testület úgy döntött, a kedvezű üzemeltetetési tapasztalatokra tekintettel újat vásárol. A közbeszerzésen legkedvezőbb árú eszköz beszerzésére került sor, a járdatakarítás így a már megszokott rendben folytatódhat – mondta el Fonti Krisztina. Az alpolgármester emlékeztetett, hogy valójában ez egy nem kötelező feladat az önkormányzat számára, hiszen a járdát a csatlakozó társasháznak vagy az itt működő üzletnek kell tisztán tartania.

takaritogep02

„Tulajdonképpen besegítünk a munkába és azért a kerület sűrűn lakott részén, mert itt jelentős a gyalogosforgalom, sokkal többen járnak erre, mint a kertvárosi övezetben” – hívta fel a figyelmet Fonti Krisztina hozzátéve, hogy takarítógép a Böszörményi út, Kék Golyó út, Jagelló út, Alkotás utca, illetve Avar utca által határolt területen dolgozik. Nemcsak a port, eldobált szemetet, hanem a kutyaürüléket is képes eltávolítani – ebből szerencsére egyre kevesebbel találkozni –, sőt, akár hókotrásra is alkalmas a megfelelő kiegészítő használatával.

takaritogep06

Fordulékony, kis helyen elfér, ám néhány oszlopot így is át kell helyezni és megvágni a járda fölé nyúló bokrokat, hogy akadálymentesen közlekedni tudjon. Egy hét alatt járja be a teljes területet, ez mintegy 20 ezer négyzetmétert jelent.