Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Új lánchídi járat indul a Hegyvidékről

Új lánchídi járat indul a Hegyvidékről

Új autóbuszjárat indul májustól a hegyvidéki területek közösségi közlekedési kapcsolatainak fejlesztése érdekében, a Hegyvidéki Önkormányzat és a BKK között zajló egyeztetések eredményeképpen.

A Lánchíd autómentesítése elsősorban a hegyvidéki autósokat érintette hátrányosan, ezért a kerület vezetése mindenképpen szerette volna elérni, hogy a fővárosi közlekedési cég kompenzálja ezt a hátrányt. A tárgyalások eredményeképpen május 1-jén 210-es számjelzéssel új járat indul, és Észak-Pestről hétköznap a Svábhegyig, hétvégén pedig a Normafáig a belváros és az M3-as metró érintésével jár majd.
A 210-es busz a jelenleg autómentes Lánchídon át közlekedik majd, az Istenhegyi úton, az Orbánhegyi úton és az Alagúton keresztül éri el a Lánchidat, és azon keresztül a belvárost, majd az Andrássy úton és a Dózsa György úton át folytatja útját Angyalföld felé. A járat a Gyöngyösi utca és a Királyhágó utca között a 105-ös, onnantól a Svábhegyig, illetve a Normafáig a 212-es busszal halad közös útvonalon. A BKK tájékoztatása szerint az új buszjárat reggeltől kora estig közlekedik, és csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 20 percenként indul majd a végállomásokról.
A Hegyvidéki Önkormányzat bízik abban, hogy az új járat nem jár együtt más hegyvidéki járatok ritkításával.

A februárban megtartott hegyvidéki urbanisztikai fórumon Pokorni Zoltán polgármester és Vitézy Dávid közlekedési szakértő közösen képviselték, hogy a Lánchíd mint buszsáv orientációjú főútvonal a XII. kerület buszsávja lehetne a belvárosba, és a legfontosabb hegyvidéki területekről jó minőségű buszjáratok kellenek rá.