Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Tollaslabda mindenkinek a Városmajor utcában

Tollaslabda mindenkinek a Városmajor utcában

Immáron 11 sportág szerepel az Aktív Hegyvidék program kínálatában, ugyanis mostantól szombatonként tollaslabdázni is lehet a Városmajor utcai sportközpontban. Természetesen a profi edző által vezetett foglalkozások a hegyvidéki polgárok számára ingyenesek, sőt, a szervezők a felszerelést is biztosítják. Az első órán Fonti Krisztina alpolgármester üdvözölte a résztvevőket, ha pedig ott volt, a játékot is kipróbálta.

tollaslabda19

„Talán nincs is olyan gyermek, aki életében ne tollaslabdázott volna és sokan felnőttként is szívesen játszanak. Ezért gondoltuk úgy, hogy érdemes felvenni ezt a sportot az Aktív Hegyvidék programjai közé. Már most látszik, hogy ez jó döntés volt, hiszen az első alkalomra is sokan eljöttek” – foglalta össze tapasztalatait Fonti Krisztina, aki arról is beszélt, hogy nem versenyzőképzésről van szó, hanem elsősorban a tömegsportról. Ezért a teljesen kezdőktől a gyakorlottabbakig mindenkit szívesen fogadnak. „A résztvevők megtanulják a helyes ütőfogást, a különböző ütéseket, hogy mikor, melyik technikát érdemes alkalmazni, hogyan kell jól szerválni és azt is, milyen módszerrel lehet a legkönnyebben felvenni a tollaslabdát a földről”.

tollaslabda13 

Az alpolgármester megemlítette, hogy a tollasozás bevezetése mellett ismét felvették az ingyenes úszást az Aktív Hegyvidék programba. A kényszerű szünetre a covid és az energiaválság miatt volt szükség, mostantól viszont az önkormányzat újra elérhetővé teszi, méghozzá szombatonként 13:00 – 17:00 óra között. Mivel a tollaslabda edzés ugyanezen a napon 11:00 és 12:30 között érhető el, a játék utáni kis pihenőt követően akár úszással is le lehet zárni a délelőtti sportolást.
Móczán Mónika kiemelete, hogy az Aktív Hegyvidék sorozat 20 évvel ezelőtt indult, az utóbbi évtizedben pedig új lendületet kapott azáltal, hogy a program alakításába még jobban bevonták a lakosságot. A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője elmondta, hogy felmérést készítettek a kerületiek körében arról, milyen sportágakat látnának szívesen a kínálatban. Ez alapján készült egy stratégia, aminek részeként minden évben egy újabb kedvenc sportág kerül a palettára.

tollaslabda17

„Nemcsak mozogni hívjuk a hegyvidékieket, hanem közösséget is építünk a sport segítségével. Jó példa erre a 2015-ben elindított Városmajor Futóklub, ahol a törzsgárda ma is együtt van, és folyamatosan növekszik. De, ugyanezt látjuk a Gesztenyés kert Futóklubban is, ahol a Testnevelési Egyetem pályáján tarott első edzésen 70-80 ember gyűlt össze” - hívta fel a figyelmet Móczán Mónika hozzátéve, hogy a sport az időseket is összehozza, és erre különösen nagy szükség van, mert a kerületben nagy számban élnek szépkorúak, sokan közülük ráadásul egyedül.