Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A tánc otthonaként nyitott újra a Lívia-villa

A tánc otthonaként nyitott újra a Lívia-villa

Újra megtelt élettel a svábhegyi Lívia-villa, a patinás épület falai közé Balázs Márti Gyermek Táncszínháza költözött. A táncpedagógus alapfokú művészeti táncakadémiát és testi-lelki fejlesztő központot kíván létrehozni a villa közösségi tereiben.

kozonseg02

„Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy a gyerekkel itt dolgozhatok és kiteljesedhet az a munka, amit körülbelül húsz éve elkezdtem a kerületben” – mondta Balázs Márta a Lívia-villában kialakított központ megnyitóján. A művészeti vezető szerint egy űrt tölthet be Budán és vonzáskörzetében a táncakadémia, amely a környéken élők számára biztosítani tudja a tánc és az ahhoz kapcsolódó élmények lehetőségét. Mindezen felül egy olyan összművészeti műhely jöhet itt létre, ahol a gyermekek megtalálhatják azt az alkotótevékenységet, amin keresztül megélhetik kreativitásukat, és megtapasztalhatják a közösség elfogadó, megtartó erejét.

balazs_marti_fonti_krisztina01

„A tánc fantasztikus módon egyesíti a mozgást, a szellemi aktivitást és az érzelmeink kifejezését” – vélekedett Fonti Krisztina alpolgármester, aki személyes kötődéseit is megosztotta a megnyitóünnepség közönségével: elárulta, hogy a tánc az ő életében is fontos szerepet tölt be, hosszú éveken át tanult táncolni. Arról is szólt, hogy legalább másfél évtizede ismeri Mártit, akinek munkáját nagyra becsüli; tanítványai gyakorlatilag az összes fontosabb kerületi rendezvényen fellépnek, és minden alkalommal fantasztikus hangulatot teremtenek.

bm_gyermek_tancszinhaz06

Az alpolgármester kitért rá, hogy az önkormányzat a járványidőszakban megüresedett Lívia-villát közösségi célra kívánta kiadni, és Balázs Márta tervei találkoztak az elképzeléseikkel. Az épület, mint fogalmazott, mostantól „a táncnak, a közösségi tevékenységeknek, a gyerekek tartalmas időtöltésének, napköziszerű foglalkozásainak adhat teret”.

bm_gyermek_tancszinhaz02

Az új közösségi tér és annak programjainak megvalósítását támogató Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Skrabski Fruzsina elmondta, unokahúga, unokaöccse és a kislánya is járt Mártihoz, aki nemcsak táncolni tanította a gyerekeket, hanem közösséget teremtett számukra. Ezt a szellemiséget képviseli az általa vezetett mozgalom is, ezért arra kérte Balázs Mártát, legyen ő a XII. kerületi, helyi szervezetük elnöke.

livia_villa01