Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Támogatásokról tárgyal az Önkormányzat

Támogatásokról tárgyal az Önkormányzat

A Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága kedden tárgyal az államháztartáson kívüli források (támogatások) átadásának, átvételének rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosításáról és a támogatások odaítéléséről.

A Hegyvidék életében jelentős szerepet játszanak az intézményi és az önszerveződő közösségek. Az Önkormányzat évek óta támogatja azokat az egyházi, iskolai, határon túli szervezeteket, cserkészcsapatokat, illetve az Önkormányzattal szorosan együttműködő kulturális szervezeteket, amelyek programjaikkal nemcsak színesítik a kerület mindennapjait, de a közösség szempontjából fontos értékteremtő, kulturális, hagyományőrző feladatokat is ellátnak. Ezért a Hegyvidéki Önkormányzat továbbra is támogatja azokat a kezdeményezéseket, kérelmeket, amelyek ilyen célokat szeretnének megvalósítani.

A támogatási kérelmeket a polgármesternek címezve kellett írásban benyújtani november 20-áig. A kérelemnek tartalmaznia kellett a célt, amelyhez a támogatást igénylik és az igényelt összeget. A kérelemhez nem természetes személyek esetében csatolni kellett a közpénzekről nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvényben meghatározott, a Támogatott érintettségéről, összeférhetetlenségéről, vagy ezek hiányáról szóló nyilatkozatot is.

A beérkezett támogatási kérelmek alapján a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottsága támogatási javaslatot készít. A támogatási javaslat tartalmazza a támogatandó célt és a támogatás javasolt összegét. A konkrét támogatásról a képviselő-testület dönt a költségvetési rendelet részeként.

Nem e támogatási forma keretei közé tartoznak a társasházi vagy a szociális jellegű támogatási kérelmek. Aki ilyet igényelne, az Önkormányzat szakirodáitól kaphat felvilágosítást az ilyen jellegű támogatásokról.

Az Önkormányzatnak továbbra sem feladata politikai indíttatású kezdeményezések vagy magáncélok megvalósítására vonatkozó kérelmek támogatása. Így a támogatások odaítéléséről szóló előterjesztés nem támogatja az adófizetők pénzéből Kovács Gergely pártelnök úr szobrának létrehozását, magánszemélyek autóvásárlását, baromfitelep létrehozásához, ügyvédi magánpraxis beindításához alaptőke biztosítását, játékkonzol vásárlását vagy magánszemélyek hangulatjavító beruházásait.