Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

TÁMOGATÁSI KÉRELMEKRŐL TÁRGYALT AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS BIZOTTSÁG

TÁMOGATÁSI KÉRELMEKRŐL TÁRGYALT AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS BIZOTTSÁG

Ma ülésezett a Hegyvidéki Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottsága, amely– az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is tárgyalt vissza nem térítendő, céljellegű támogatási kérelmekről.

Az önkormányzathoz 2021-ben számos támogatási kérelmet nyújtottak be magánszemélyek, jogi személyek, művészi, illetve civil szervezetek, alapítványok, egyházi szervezetek, egészségügyi tevékenységet folytató szervezetek.

A támogatásra javasolt szervezetek az alábbi célok megvalósítására nyújtottak be támogatási kérelmet:

  • A XII. kerületben köznevelési intézmények mellett működő alapítványok saját szervezésű, határon túli kirándulás költségeire, belföldi és külföldi táborozási kiadásaikra igényeltek támogatást.
  • A cserkészalapítványok működési és táborozással, cserkészfoglalkozásokhoz szükséges eszközök pótlásával kapcsolatos kiadásaikra nyújtott be kérelmet..
  • Egyházi szervezetek is igényeltek támogatást. Többek között templomkorszerűsítésre, felújításra, karbantartásokra, javításokra, valamint közösségi programokra, táborokra irányultak a kérelmek.
  • Önkormányzatunkkal évek óta szoros kulturális kapcsolatot ápoló, tevékenységükkel a XII. kerület kulturális életét színesítő szervezetek is igényeltek támogatást.
  • Önkormányzatunk a határon túli magyarsággal is szoros együttműködést ápol, a külhoni magyar közösségeket segítő iskolaválasztási programra igényelt támogatás a Magyar Iskolaválasztási Programra irányul, ezzel segítve a magyar kultúra, a magyar nyelv és a magyar közösségek ügyét.
  • Egészségügyi tevékenységeket végző, az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelővel, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikával szoros együttműködésben lévő szervezetek működési és felhalmozási célú kiadásaikra is igényeltek támogatást. A támogatás különböző nélkülözhetetlen eszközök és bútorok beszerzését, valamint a prevención kívül a kerületi magas rizikó faktorú páciensek kiszűrését, szükség esetén a betegút gyors kialakítását segítené elő.

A támogatásokról a bizottság javaslata alapján a képviselő-testület a költségvetési rendeletben dönt a következő ülésen.