Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Szabad a pálya – Újra szánkózhatunk, síelhetünk a Normafán

Szabad a pálya – Újra szánkózhatunk, síelhetünk a Normafán

Sportolásra alkalmas hóval várja a szánkózni, sífutni vágyókat a Normafa. Most, hogy az energiaválság miatt a legtöbb beltéri sportolást kínáló intézmény bezár a téli hónapokra, a Normafa kiváló lehetőséget kínál a szabadban űzhető sportokra, mint amilyen a szánkózás és a sífutás. Mikó Gergely, a Normafapark igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a behavazott részek ingyenesen használhatók. Későbbiekben a Szent Anna kápolna melletti sífutó pálya - hasonlóan más síterepekhez - díjkötelessé válik, de akkor a jegyhez a karbantartott és este kivilágított pályán kívül öltözési, zuhanyozási lehetőség is kapcsolódik majd.

norma3

Az Anna réti szánkópálya, mely a közkedvelt játszótér alatt található, a későbbiekben is ingyenesen használható.

A lesikló pálya idén sajnos még nem üzemel, de reméljük a következő években ott is elkészülhet a felújítás és egész szezonba várja majd a síelőket.

A pályák kizárólag saját felelősségre használhatók, a havas területre belépéssel mindenki elfogadja a házirendet, mely a www.normafapark.hu oldalon található!

A századforduló táján Norvégiából hozatott sílécekkel, vagy ahogy akkor nevezték, lábszánkókkal kezdődött a a hazai síelés a Vérmezőn, majd már a Normafa lejtőin próbálták elsajátítani az azóta legnépszerűbbé vált téli sport alapjait. Évekkel később már menedékház, sítároló, és a fogaskerekű szolgálta ki a sízőket. A Normafa mára újra a téli sportok kedvelőinek kedvenc színhelye, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a telet.

A Normafa Látogatóközpont információkkal, brosúrákkal és mini kiállítással is várja az érdeklődőket. A falakon és a tévé képernyőjén a normafai síelések emlékei, régi plakátok és filmfelvételek emlékeztetnek arra, hogy a Normafát havas teleken mindig ellepték és élvezettel használták a síelők és a szánkózók.