Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Stabilan működő önkormányzatot adott át Pokorni Zoltán Kovács Gergelynek

Stabilan működő önkormányzatot adott át Pokorni Zoltán Kovács Gergelynek

Pokorni Zoltán leköszönő polgármester ma reggel hivatalosan átadta a kerület vezetését Kovács Gergely megválasztott polgármesternek.


Az átadás-átvétel – amelyen az Önkormányzat részéről jelent volt még Fonti Krisztina alpolgármester és a kerület jegyzője, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala képviselői – rendben lezajlott.

Az önkormányzat folyószámláján több mint 1 milliárd forint van, a költségvetési rendeletben előirányzott tartalék 244 millió forint. A szeptemberben beérkezett közel 1 milliárd forint helyi adó mellett októberben várhatóan még 3,2 milliárd forint iparűzési adó folyik majd be. Az önkormányzat mindezeken kívül közel 2 milliárd forint értékű OTP-részvénnyel is rendelkezik.

A Hegyvidéki Önkormányzat anyagi helyzete tehát stabil, működése a jövőben is biztosított.

Az átadás-átvétel részét képezte a Hegyvidéken a közelmúltban lezajlott, az önkormányzat gazdálkodására is kiterjedő állami számvevőszéki vizsgálat jelentése, és az ez alapján készült intézkedési terv is. A vizsgálat megállapítása szerint az önkormányzat működése megfelelt a törvényi előírásoknak. A jelentés szerint a Hegyvidéki Önkormányzat az ellátott közfeladatok pénzügyi feltételeit biztosította, pénzügyi gazdálkodása kiegyensúlyozott, fizetőképessége stabil.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai a most véget érő ciklusban, 2019. október 13. és 2024. szeptembere között 63 993 ügyfélnek segítettek ügyeik intézésében, ennek során 87 832 db. ügyirat keletkezett.