Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Sikeres volt a fellépés, újra a régi menetrend szerint járnak a buszok a Hegyvidéken

Sikeres volt a fellépés, újra a régi menetrend szerint járnak a buszok a Hegyvidéken

Több fővárosi kerület, köztük a Hegyvidék is tiltakozott a január 19-én életbe lépő járatritkítás miatt, amelyet nem előzött meg társadalmi egyeztetés. Fonti Krisztina, a XII. kerület alpolgármestere a napokban levelet is írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, amelyben az intézkedés visszavonását sürgette. Mellette több kerületi polgármester is a BKK járatritkításainak visszavonását sürgette, kormánypárti és ellenzéki kerületi vezetők egyaránt.

A Főváros vezetése mindezek hatására ma visszakozott, a főpolgármester a korábbi menetrend visszaállítását kérte a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK), valamint azt, hogy a közlekedés fejlesztéséről egyeztessenek a fővárosi kerületekkel. A BKK vezérigazgatója felajánlotta lemondását, de azt Karácsony Gergely nem fogadta el.

Kerületünk alpolgármestere, Fonti Krisztina a közösségi oldalán reagált a hírre. Mint írta, „a hegyvidékiek fellépésének is köszönhetően a főpolgármester meghátrált, és visszavonta a járatritkításról szóló döntését. Így a kerületünkben is a korábbi járatsűrűséggel közlekednek a buszok. Az ilyen ügyekben az egyeztetés a kerületben élőkkel nem maradhat el a jövőben, erre figyelmeztettem legutóbbi levelemben a főpolgármestert."