Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Segítség a lomtalanításban

Segítség a lomtalanításban

Idén a rendkívüli járványhelyzet miatt több kerületben, köztük a Hegyvidéken is elmaradt a szokásos, éves lomtalanítás. Kompenzációképpen az FKF Zrt. egy hétre, október 2-ától 8-áig gyűjtőpontot működtet Csillebércen, a Konkoly-Thege Miklós út 21. szám alatt, ahová a XII. kerületi lakók előzetes időpont-egyeztetést követően vihetik lomjaikat, háztartásonként maximum két köbméternyi mennyiségben. (A gyűjtőpontos lomtalanításról részletes tájékoztatás itt olvasható: https://www.fkf.hu/tajekoztato-gyujtopontos-lomtalanitasrol.)

Az ideiglenesen megnyitott gyűjtőpont sajnos nem nyújt megoldást azoknak, akik nem tudják saját maguk elszállítani a lomhulladékot. Ezért az önkormányzat felajánlotta a kerületben élő rászorulóknak, hogy ha kérik, megszervezi számukra a háztartási lomok elvitelét.

lomtalanitas01

„Közel ötvenen jelentkeztek a felhívásunkra, főként hetven év felettiek, illetve nagycsaládosok” – mondta el a kerület polgármestere, aki maga is segített a Győri úton egy idős lakónak kipakolni a feleslegessé vált bútorokat. Pokorni Zoltán arról is szólt, hogy a Hegyvidéken működő pártokat, közöttük is a Momentumot dicséret illeti, hiszen ők is szerveztek egy hasonló, segítő akciót a kerületben.

isepy_istvan_pokorni_zoltan02

A polgármester közölte, hogy az önkormányzat által felajánlott szállítást a felhívás szerint szeptember 30-áig lehetett kérni, ám nem igényelték tömegesen a segítséget, így az „utolsó előtti pillanatig” biztosítják a lehetőséget. Azaz ha a gyűjtőpont zárása előtti napon még valakinek eszébe jut, hogy el kellene vinni néhány útban lévő lomot a lakásból, keresse az önkormányzatot a megadott elérhetőségeken.

Azok a rászorulók, akik a lomtanításban segítséget igényelnek, október 7-éig a népjóléti irodát hívják a 06 30 708 6034-es, vagy a 06 70 938 8477-es telefonszámon 8-16 óra között, vagy írjanak e-mailt a lomtalanitas@hegyvidek.hu címre. A szállítást korlátozott számban tudja biztosítani az önkormányzat!