Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A robbanószerkezet biztonságos eltávolítása megtörtént, a lezárt területet megnyitottuk

A robbanószerkezet biztonságos eltávolítása megtörtént, a lezárt területet megnyitottuk

Mint arról korábban hírt adtunk, világháborús betonromboló bombát találtak földmunkák közben a Kiss János altábornagy utca 29-ben.

bomba01

A bomba biztonságos eltávolítása érdekében egy hatalmas körzetet le kellett zárni, 4200 embernek kellett elhagynia az otthonát. Közülük többen fekvőbetegek, akiket a János Kórházba vittünk.

betegszallitas01

Sok mozgásában korlátozott vagy idős embert is érintett a kiürítés, róluk a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalban gondoskodtunk. Külön köszönettel tartozunk Berecz András mesemondónak, hogy vállalta a befogadóhelyen lévők szórakoztatását, a feszültségek enyhítését.

befogado_hely03

Több mint 400 munkatárs vett részt a feladatok előkészítésében, koordinálásában és lebonyolításában a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgári védelem, a Hegyvidéki Rendészet, a polgárőrség, a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület és az önkormányzat részéről.

rendor_intezkedes01

A robbanószerkezet biztonságos eltávolítása megtörtént, a lezárt területet megnyitottuk, így az érintett lakók visszatérhetnek otthonukba.

Azoknak a mozgásukban korlátozottaknak, akikről az önkormányzat gondoskodott és szállított át az ideiglenes befogadóhelyre (Polgármesteri Hivatal), biztosítjuk a lakásukba történő visszajutást.

fonti09

Köszönetet mondunk a hegyvidéki polgároknak a példás és fegyelmezett együttműködésért, az önkormányzat munkatársainak az odaadó gondoskodásért, a tűzszerészeknek az áldozatkész munkájáért, és minden szervezetnek, akik azért dolgoztak ebben a nem mindennapi kihívásokkal teli helyzetben, hogy a Hegyvidék tovább élhesse megszokott, nyugodt és biztonságos életét.