Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Janos

RENDHAGYÓ JÁRVÁNYÜGYI KONZULTÁCIÓT TARTOTT AZ ÖNKORMÁNYZAT

Először fordult elő a Hegyvidéki Önkormányzat történetében, hogy a teljes képviselő testület részvételével zajló, online konzultációt tartott. A rendhagyó, elsősorban a járványhelyzet helyi kezelésével kapcsolatos megbeszélésen Pokorni Zoltán polgármester és az önkormányzat munkatársai a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kerületi intézkedésekről, a tesztelésekről, a Segítő Központ tevékenységéről számolt be a képviselőtestület tagjainak.

A kifejezetten konstruktív hangulatú tájékoztatón a képviselők elismerően nyilatkoztak az elmúlt hónapokban végzet munkáról, illetve azokról az önkormányzati munkatársakról, akik folyamatosan részt vesznek a járvány elleni küzdelemben. A Hegyvidéki Önkormányzat már áprilisban rendszeres tesztelésbe kezdett. Azóta szűri koronavírusra a kerület egészségügyi dolgozóit és a nevelési intézmények munkatársait. A tesztelésbe bevonták a gondozónőket, az újszülötteket látogató védőnőket, az otthonukból kimozdulni nem tudó betegeket ellátó szakápolókat is. Tehát a járvány kitörése óta mindazok részesei a tesztelési programnak, akik munkájuk során idősekkel, betegekkel, illetve gyermekekkel vannak napi kapcsolatban.
A tesztelések megkezdésétől a Hegyvidéki Önkormányzat közel 6000 tesztet végeztetett, ebből december elejéig 109 fő tesztje lett pozitív. A fővárosban szinte egyedüliként a Hegyvidéken egyetlen pedagógus sem utasította vissza az állami tesztelést. A koronavírus elleni védekezésként a tesztelések jelenleg is rendszeresek és mindaddig tartanak, amíg azt a járványhelyzet indokolttá teszi. Hamarosan a Fővárosi Önkormányzattól is megkaphatjuk a kerületnek juttatott teszteket.

A Demokratikus Koalíció képviselői, Vágó István és Élő Norbert, bár szükségesnek tartották a kerületben lévő kórházak pontos statisztikai adatainak megismerését, kiemelték, hogy a kerületet érintő járványügyi adatokat, a tesztelések számát és eredményeit példaértékűen dokumentálta az önkormányzat. Hajdú Mária, az LMP politikusa felhívta a figyelmet a feszített költségvetési helyzet ellenére a régóta jól működő társasházi pályázatok folytatására. Pozitívumként emelte ki viszont, hogy a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe jutott családok karácsonyi támogatására külön is figyelt az önkormányzat. Az ülésen a Momentum új képviselője, a Hajnal Miklós helyére lépő, korábban segítő önkéntesnek jelentkező Vadász Gábor is részt vett, neki ez volt az első közös tanácskozása a képviselőtestület tagjaival. A konzultáción, sokak meglepetésére, az önkormányzat munkáját az elmúlt hónapokban gyakran kritizáló Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely nem jelent meg, távolmaradását nem jelezte előre.