Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Rendhagyó díjátadások nemzeti ünnepünk alkalmából

Rendhagyó díjátadások nemzeti ünnepünk alkalmából

A Hegyvidéki Önkormányzat hosszú évek óta március 15-én és október 23-án, nagy nyilvánosság előtt adja át elismeréseit a kiváló munkát végző pedagógusoknak, közalkalmazottaknak, sportolóknak és edzőknek, valamint a közösségépítésben jeleskedő személyeknek. Idén azonban, a járványhelyzet miatt elmaradnak az ünnepségek, a díjátadásokra pedig szűk körben került sor.

„Eddig a nemzeti ünnepeink alkalmából megtartott rendezvények biztosítottak méltó keretet az önkormányzat díjainak átadására. A koronavírus-járvány azonban átírta az életünket, így most nincs rá lehetőségünk, hogy közönség előtt, családtagok, barátok és ismerősök jelenlétében gratuláljunk az elismerésben részesített dolgozóknak, hegyvidéki polgároknak” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester, aki a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, több időpontban adta át a kitüntetéseket.

Az Életmű Díjat idén Kovács Zsuzsa Mária, a Süni Óvodák vezetője, Raukó Zsuzsanna, a Városmajori Óvodák Csermely tagóvodájának pedagógusa, valamint Somogyiné Jeszenszky Gitta, a Németvölgyi Általános Iskola tanítója vehette át az alpolgármestertől. Eötvös József-gyűrűt kapott Budayné Czigány Melinda, a Normafa Óvoda decemberben nyugállományba vonuló pedagógusa, Kertai Helga Nóra, a Városmajori Gimnázium matematika-, fizika- és filozófiatanára, továbbá Nyerges Attiláné, az Arany János iskola technika- és informatikatanára.

eletmu_eotvos_gyermekeiert_dij

A Hegyvidék Gyermekeiért Díjjal Bodnár Gabriellát, a Táltos Óvoda titkárát és Zádori Györgynét, a Gazdasági Ellátó Szolgálat pénzügyi csoportvezetőjét jutalmazta az önkormányzat. Hegyvidék Ifjúságáért Díjban részesült Kissné Fiák Judit óvodapedagógus, a Hegyvidéki Mesevár Óvoda vezetőjének helyettese, Mikó Sándor, a Jókai iskola informatika-technika szakos tanára és rendszergazdája, Pártai Adrienn, a Tamási iskola angoltanára, illetve Sabján Ilona, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XII. kerületi Tagintézményéből nyugdíjba vonuló gyermekklinikai és mentálhigiénés szakpszichológus.

A Hegyvidék Ifjú Pedagógusa Díjjal Bakó Emese, a Városmajori Gimnázium testnevelőtanára, valamint Cene Dóra óvodapedagógus, a Mackós Óvoda intézményvezető-helyettesének munkáját ismerték el. A Segítő Kéz Díjat Czimerné Gergely Juditnak, az Arany János iskola védőnőjének, illetve Lohn Angélának, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. szervezőcsapat-koordinátorának ítélték oda.

ifjusagaert_ifju_pedagogusa_segito_kez_dij

A Hegyvidéki Közösségépítő Díjat ketten kapták meg. Egyikük Berger Veronika, aki mozgássérülteknek és nyugdíjasoknak tart zumba foglalkozásokat a Városmajor utcai sportközpontban és a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. A másik díjazott Enders Attila Mártonhegyi úti lakos, aki immár két évtizede karolja fel az utca ügyeinek képviseletét.

kozossegepitoi_dij

Díszdiplomákkal köszönték meg a nyugdíjas pedagógusoknak a hosszú, fáradságos munkával eltöltött éveket. Az ötven éve pedagógusi képesítést szerző Jankó-Brezovai Pálné Ordódy Juditnak és Pakányi Pálnénak aranyoklevelet, míg a hatvan évvel ezelőtt diplomázott Jász Katalinnak és Vígh Józsefné dr. Mecséry Viktóriának gyémántoklevelet állítottak ki. Dr. Balla Lászlóné, Gábor Mihályné, Keresztes Lorándné, Szeip Pálné és Tóth Tihamérné Tippel Anna Mária vasoklevelet kapott, ők hatvanöt éve szerezték diplomájukat.

A „XII. kerület Sportjáért 2019” pályázat díját a közoktatásban tanulók kategóriájában Balogh Bella (vívás, párbajtőr), Nagy Liliána (asztalitenisz), Patay Árpád (tenisz), Sárközy Rita (tájékozódási futás), Szabó Panna (taekwon-do) és Szabó Seri Lilla (műugrás, toronyugrás) a Városmajori Gimnázium diákjaként nyerte el. A szintén díjazott Fábián Csenge (légtortna) az Arany János iskola, Magyar Hanna (ritmikus gimnasztika) a Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Simák Pál Dániel (karate) az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, míg Zöld Alíz Rózsa és Zöldi Alma Klára (fitnesz) a Tamási iskola tanulója.

sportjaert_dij02

Az edzők, sportvezetők mezőnyében Anti Zsuzsanna, a Hegyvidék SE és a Shuhari Dojo karateedzője, Jasku Marcell úszóedző, a Hegyvidéki Úszóiskola vezetője és Perjámosi Kata, a Bohóchal Egyesület úszóedzője részesült elismerésben. A fogyatékkal élő, XII. kerületben lakó, tanuló vagy dolgozó sportolók számára első ízben meghirdetett pályázati kategóriában Bérczi Zsófia vehetett át díjat, aki az Újpesti Torna Egylet színeiben, az Abu Dhabiban és Dubajban tavaly megrendezett Speciális Olimpiai Nyári Világjátékokon aranyérmet szerzett 200 méteres női mellúszásban, 100 méter mellen és 400 méter gyorson pedig ezüstérmes lett.

A díjátadásokról a Hegyvidék Televízió készített felvételeket, amelyek – a Virányos Általános Iskola ünnepi műsorával együtt – október 23-án lesznek láthatóak.