Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

oktatopont_wood_20_nov

Rendezzük a hatalmas tájsebet a Normafán

Az önkormányzat előző vezetésének megalomániás tervei közül az eredetileg 650 m hosszú, 20 m magas vasszörnyetegnek elképzelt, csak a lakossági tiltakozás hatására átterveztetett lombkoronasétány félig elkészült fejépülete hatalmas tájsebként csúfítja a Normafát. A betontorzó állagmegóvása és őrzése eddig közel százmilliós kiadást jelentett, sorsának rendezése ezért az egyik legelső feladatunk volt. Az előző vezetés által készségesen aláírt szerződések alapján a torzó elbontása és a terület erdészeti rekultivációja sajnos megvalósíthatatlan: közel egymilliárd forintot kellene az államnak visszafizetni, emellett a bontás és a rekultiváció további, több százmilliós költséggel járna.

Ebben a helyzetben igyekeztünk olyan felelős döntést hozni, amely a lehető legjobban szolgálja úgy a természet, mint a kerület lakosságának érdekeit. Az épületet befejezzük, de sokkal visszafogottabbra és szerényebbre alakítjuk. Lombkoronasétány-fejépület helyett kis környezetvédelmi oktatópont működik majd benne, valamint a turistáknak pihenőhely, télen melegedő, talán egy kis büfé is, valamint természetesen kulturált illemhely várja majd a természetjárókat. A munkálatok a napokban kezdődnek el.

A kommunikációt is új alapokra helyezzük: folyamatosan, részletesen, és ami a legfontosabb, őszintén tájékoztatjuk a nyilvánosságot a beruházásról.

oktatopont_wood_21 oktatopont_wood_24_nov

oktatopont_wood_31_nov oktatopont_wood_35_nov