Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Pokorni Zoltán Karácsony Gergellyel egyeztetett a Normafánál hétfő délután

Pokorni Zoltán Karácsony Gergellyel egyeztetett a Normafánál hétfő délután

Hétfő délután Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere a helyszínen egyeztetett Karácsony Gergely főpolgármesterrel a Normafánál tervezett parkoló-áthelyezésről és a fogaskerekű vasút felújításáról és meghosszabbításáról. Közösen megtekintették azt a területet, amivel az önkormányzat kiegészítené a mostani Konkoly-Thege úti parkolót úgy, hogy közben megszüntetné a Normafa Síház előtt levő aszfalt burkolatú parkolót és a mellette található aszfaltozott buszmegállót és buszfordulót. Ez a terület, amellyel kapcsolatban az elmúlt hetekben a Párbeszéd politikusai tiltakoztak a tervezett fakivágások miatt, korábban sem erdő volt, hanem kivett lakóház udvar besorolású terület. Az Önkormányzat a parkolási gondok enyhítésére vásárolta meg magántulajdonostól a telket, amely közterület, parkoló besorolást kapott. Pokorni Zoltán polgármester részletesen bemutatta a terveket a Normafa környéki forgalmi és parkolási rend megváltoztatásáról.

IMG_2094

A polgármester és a főpolgármester megbeszélésük során öt pontban egyetértettek, a hatodik pontban Karácsony Gergely időt kért állásfoglalásának kialakítására.

 
  • Egyetértés volt abban, hogy a Normafa védett területéről el kell húzni a busz- és gépkocsiforgalmat.
  • Meg kell szüntetni az erdőövezet besorolású területen, a síház mellett lévő több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkolót, valamint a több helyen olajjal szennyezett szintén aszfalt borítású buszvégállomást és buszfordulót. Ezt a területet az önkormányzat a korábbi ígéretének megfelelőn zöld területként rehabilitálja.
  • Abban is azonos a vélemény, hogy ne legyen a jelenleginél több parkolóhely a Normafánál.
  • Nem volt vita abban sem, hogy a Normafa tömegközlekedésének javítása érdekében kulcsfontosságú a fogaskerekű meghosszabbítása és korszerűsítése. A polgármester és a főpolgármester megegyeztek abban, hogy közös levelet fogalmaznak meg, amelyben kérik a Közfejlesztések Tanácsánál ennek napirendre vételét.
  • Karácsony Gergely egyetértett azzal, hogy a Normafa alternatív közlekedési eszközzel való megközelítése érdekében fontos a libegő fejlesztése is. Pokorni Zoltán jelezte a készségét, hogy az önkormányzat a felújítás után az libegő üzemeltetést is átveszi a Fővárostól.
  • Azzal a kompromisszumos javaslattal kapcsolatban, amit az önkormányzat kidolgozott az áthelyezendő parkoló esetében - amely nem növeli és összesen 165-re csökkenti a parkolószámot, valamint a kialakítás során a lehető legtöbb fát megőrzi -, a főpolgármester egy hét gondolkodási időt kért, hogy számára elfogadható-e.