Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Pokorni Zoltán polgármester levele a Hegyvidéki polgárokhoz

Pokorni Zoltán polgármester levele a Hegyvidéki polgárokhoz

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Közös felelősségünk, hogy megóvjuk szüleinket, nagyszüleinket a koronavírus fenyegető veszélyétől.

Sokuk nehezen vagy egyáltalán nem kér segítséget. Ezért arra kérem a kerületben élőket, hogy figyeljenek oda idős társaikra, rokonaikra. A Hegyvidéken több mint hétezer 70 év feletti ember él, többségük egyedülállóként.

Nagy valószínűséggel ezeknek az idős embereknek hetekre, akár hónapokra is otthon kell maradniuk. Ebben a helyzetben nekünk, aktív korúaknak kell lépnünk. Keressük meg, hívjuk fel idős rokonainkat, barátainkat, vegyük fel a kapcsolatot a szomszédban élő idős emberekkel, és ajánljuk fel segítségünket. Az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével nagyban csökkenthetjük annak kockázatát, hogy ők, a leginkább veszélyeztett korosztály tagjai súlyosan megbetegedjenek.

Ezekben a napokban a járvány terjedésének megakadályozása, csökkentése az elsődleges feladatunk, és egy-egy ilyen gesztusnak rendkívüli jelentősége lehet, amellyel életeket óvhatunk meg.

Mindannyiunknak nehéz feladni az önállóságunkat, ebben a rendkívüli időszakban mégis azt kérem a Hegyvidéken élő idős polgároktól, tegyék félre büszkeségüket, maradjanak otthon és fogadják el a segítő kezet. Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatna, kérem, hogy jelentkezzenek az infopont@hszk.hu e-mail címen, vagy a 06/30-630-9749, 0630/644-6278 illetve a 0630/630-9725 telefonszámon hétköznap 8 és 16 óra között.

Vigyázzunk egymásra!

Pokorni Zoltán