Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Boszormenyi

Az önkormányzat 2 és fél milliárdos pályázatot nyújt be a Böszörményi út felújítására

A Fővárosi Önkormányzat által elindított Egészséges utcák program célja Budapest utcáinak Lucy Saunders brit egészségügyi és közlekedési szakértő által kidolgozott Healthy Streets© módszertan alapján történő megújítása, mely egészséges, gyalogos/kerékpárosbarát, vonzó és élettel teli városi közterületek kialakítását célozza.
A Hegyvidéki Önkormányzat a Böszörményi út felújításával kíván indulni a meghirdetett pályázaton, melyen akár 2,5 milliárd forint támogatás is elnyerhető.
A Böszörményi út programjával már több mint tíz éve foglalkozunk, ez idő alatt számos fejlesztés megvalósult, mint például a Polgármesteri Hivatal épülete előtt közösségi tér kialakítása, a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épülete, játszóterek építése, üzletportálok felújítása. A pályázatból a közkedveltté vált Városháza tér szerves folytatását valósítanánk meg. A projekt területe magában foglalja a Böszörményi út Királyhágó tér és Apor Vilmos tér közötti szakaszát. A fejlesztés célja a Böszörményi út kerületben betöltött fontos szerepének megfelelő, minél élhetőbb, egészségesebb kialakítása, a Hegyvidék főutcája szerepének betöltése. Célkitűzés még a színvonalas életkörülmények és szolgáltatások biztosítása, a kerületi lakosok életminőségének javítása
A pályázathoz egy tájépítészeti koncepcióterv készült, amelyet véleményezésre beadtunk a Fővárosi Önkormányzatánál létrehozott összevont tervzsűrire. A helyi lakosokat a nyár folyamán meg fogjuk keresni, hogy megismerhessük igényeiket. Ezekkel az észrevételekkel átdolgozzuk a terveket és 2024. szeptember 30-ig benyújtjuk a pályázatot.
A koncepcióterv 2024. június 26-i képviselő-testületi ülésen is bemutatott prezentációja az alábbi linkről letölthető.