Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ötpróbás úszásórák a MOM Sportban

Ötpróbás úszásórák a MOM Sportban

Megérkezett a MOM Sportba az Ötpróba, mely egy közel 25 ezer tagú szabadidősport-közösség, és évente több mint százhúsz rendezvénnyel kedveskedik a sportbarátoknak. Ezúttal nem új kihívásra lehet benevezni, hanem úszótanfolyamra, amire kezdőket, haladókat egyaránt várnak. Az első turnus résztvevőit egy igazi sportnagyság, a vízilabdában három olimpiai aranyat nyert Kiss Gergely személyesen látogatta meg a Csörsz utcai uszodában.

 kiss_gergely_merkely_istvan01

A 2016-ban elindított országos Ötpróba programban 5+1 sportág, futás, úszás, túrázás, kajak-kenu, kerékpározás és triatlon szerepel. Aki a különböző versenyeken, kihívásokon teljesíti a megadott távot pontokat kap, amiket aztán értékes sportszerekre válthat be. Többek között egyedi póló, sapka, hátizsák és az olimpiai formaruha alapján tervezett melegítő vár a szorgalmas ötpróbázókra. A legalább 60 pontot megszerzők sorsoláson vesznek részt, a szerencsések egy utat nyernek a tokiói olimpiára. Ehhez jónéhány kihívásra kell benevezni, és az sem árt, ha jól úszunk, mert sok verseny a vízhez kötődik.

„Sokan azért hagyják ki ezeket az alkalmakat, mert vagy nem tudnak úszni, vagy nem biztosak magukban. És ezért inkább feladják az úszáspontok megszerzését, esetleg a kajak-kenu versenyeket is kihagyják, ezzel viszont hátrányba kerülnek a többiekkel szemben. Nekik találtuk ki az Ötpróba úszótanfolyamot, ahová a haladókat is várjuk, ők szakemberek segítségével fejleszthetik a technikájukat, gyorsaságukat. Ráadásul a sikeres záróvizsga egyben azt jelenti, hogy megvan az úszópróba, ami egy Ötpróba pontot ér. Ezen kívül kiállítjuk a vízijártassági igazolást, ez feljogosítja a birtokosát, hogy vízközeli eseményen felelősségteljesen részt vehessen, ami rengeteg sportág alapfeltétele – hívta fel a figyelmet Merkely István, aki a MOM Sportban működő Buborék Úszóiskola vezetőjeként a foglalkozások szakmai hátterét biztosítja. Elmondta, hogy kizárólag az Ötpróba tagok iratkozhatnak be a tanfolyamra. Ehhez nem kell versenyen elindulni elég elvégezni egy gyors regisztrációt.

otproba_uszoiskola04

A MOM Sportban zajló edzésre nemrégiben ellátogatott Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, hogy személyesen gratuláljon, és sok sikert kívánjon a résztvevőknek ezzel is motiválva az úszókat.

Az Ötpróba kommunikációs igazgatója és futó nagykövete elárulta, hogy húsz évvel ezelőtt, amikor Olaszországban légióskodott rendszeresen látott az uszodában késő este edző hétköznapi embereket.

otproba_uszoiskola06

„Ott teljesen természetes, hogy ebben az idősávban úszótanfolyamot tartottak amatőröknek. Ilyenkor a mérnök, az ügyvéd, a bolti eladó lement az uszodába, és szakember felügyeletével, de a saját maga kedvére úszott egy jót. Valami ilyesmiben gondolkodtunk, amikor megszerveztük a saját kurzusunkat” – hangsúlyozta Kiss Gergely megemlítve, hogy az Ötpróba is elsősorban a dolgozó, tanuló embereket szólítja meg, és biztosít számukra sportolási lehetőségeket. Ehhez járul hozzá a most elindított úszásoktatás, ami ha beváltik, más helyszíneken is elérhető lesz.