Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Önkormányzati támogatás a tűzoltóknak

Önkormányzati támogatás a tűzoltóknak

Hagyomány a Hegyvidéken, hogy az önkormányzat minden évben célzott anyagi támogatást nyújt a Budakeszi úti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság számára. Idén sem volt ez másként, a kerület biztonsága felett őrködő lánglovagok így részesülhettek jutalmakban, amelyek átadásában Fonti Krisztina alpolgármester is részt vett.

 katasztrofavedelmi_tamogatas08

„Ne játssz a tűzzel!” – emlékeztetett a régi intelemre a tűzoltókat köszöntő Fonti Krisztina, aki kifejtette, hogy a tűz az ember egyik legrégebbi barátja. Meleget és biztonságot ad, ám egyúttal rendkívül veszélyes természeti erő, amivel meg kell tanulni bánni. És, bár az emberek többsége elővigyázatos, sajnos így is előfordulnak tüzek, ezért van szükség a tűzoltók munkájára, ahogyan a balesetek, rendkívüli időjárási helyzetek miatt is akad bőven dolguk.

Az alpolgármester felelevenítette, hogy szent Flórián a tűzoltók védőszentje, akinek a legendája még a harmadik századra nyúlik vissza, gyakorlatilag szinte minden magyar településen van ábrázolása. „Szent Flórián megtestesíti a segítségnyújtást, a szolgálatot, ami a tűzoltók életét és munkáját jellemzi. Azt, hogy az év minden napján, a nap minden órájában készenlétben állnak fantasztikus elhivatottságot feltételez. E nélkül nem is lehet ezt a hivatást végezni legyen szó tűzről vagy bármilyen katasztrófáról” – hívta fel a figyelmet Fonti Krisztina, majd arról beszélt, hogy idén bombát találtak a Kiss János altábornagy utcában, emiatt egy kisvárosnyi ember kellett evakuálni. Rengeteg szakember közös munkája, odaadása együtt azt eredményezte, hogy valóban probléma nélkül sikerült megoldani a feladatot.

katasztrofavedelmi_tamogatas18

„Mindenki csak dicsért minket, ami nagyon-nagyon ritka manapság. Köszönetet mondtak a profizmusért, ahogyan most az önkormányzat és valamennyi hegyvidéki polgár nevében én is köszönetet mondok a tűzoltók együttműködésért” – mondta az alpolgármester hozzátéve, hogy a mostani támogatási szerződés 2016 óta létezik, azóta minden évben 5 millió forinttal járul hozzá a kerület a tűzoltóparancsnokság munkájához.

Csendes Gábor tűzoltóőrnagy elmondta, hogy az elmúlt évhez képest emelkedtek a riasztási számaik, várhatóan túllépi az 1400-at. Ebben a tűzesetek és műszaki mentések mellett a téves riasztások is benne vannak.

katasztrofavedelmi_tamogatas02

Nyáron a szárazság következtében több volt a gaztűz, a mostani téli időjárás pedig a közlekedési balesetek számát növeli. A parancsnokhelyettes kiemelte, hogy a járvány időszakában is számíthattak a Hegyvidéki Önkormányzat segítségére.

Elsősorban kényelmi fejlesztésekre költötték a kapott összegeket, az évek során a többi között konyhai berendezéseket vásároltak, de ennek köszönhetően újulhattak meg a pihenőhelyiségek, a rekreációs helyiség és készült el egy komplett erősítő terem. Szintén az önkormányzat révén tudtak egy ügyintéző gépjárművet is beszerezni.

katasztrofavedelmi_tamogatas21

„Szinte a legutolsó kényelmi berendezésünket is gyakorlatilag ezekből a támogatásokból vásároltuk, de legalább ennyire fontos, hogy jut belőle jutalmazásra is. Hiszen ez egy közvetlen elismerése az állomány munkájának a kerületi polgárok részéről” – tette hozzá.

katasztrofavedelmi_tamogatas11