Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Az önkormányzat épített fitnesz sportudvart a Zugligeti iskolában

Az önkormányzat épített fitnesz sportudvart a Zugligeti iskolában

Bár az iskolák fenntartása jó ideje a Klebelsberg Központ feladata, az önkormányzat továbbra is segíti az intézményeket. Ez történt most is, a Zugligeti Általános Iskola területén a kerület ugyanis saját költségén új sportfelületet alakított ki, melyet már birtokba vettek a gyerekek. A fejlesztés eredményét egy bejárás keretében személyesen tekintette meg Fonti Krisztina alpolgármester.

 sportudvar17

A műemlékvédelem, értékeink megőrzése és az oktatás egyaránt olyan területek, amelyek fontosak a Hegyvidéki Önkormányzat számára. Ezek találkozásából született meg 2019-ben a Zugligeti iskola új épülete, mely egy olyan beruházás, amire az egész kerület büszke lehet. „Az egykori Fácán vendéglőt alakítottuk át és mentettük meg azzal, hogy itt kaptak elhelyezést az iskola felsősei. Sőt, nemcsak a régi épület újult meg, hanem egy modern tornacsarnokot is építettünk” – ismertette az előzményeket Fonti Krisztina emlékeztetve arra, hogy a Zugligeti iskola régi épületébe már nem fértek el a gyerekek, ezért volt szükség öt évvel ezelőtt a bővítésre. Hozzátette, hogy hiába épült tornaterem és sportpálya, ez nem volt elegendő. „Az iskola vezetése felhívta a figyelmünket arra, hogy kevés a kültéri játszófelület, és mivel évek óta nem történt ezen a téren előrelépés, az önkormányzat úgy döntött kézbe veszi ezt az ügyet. Így készült el a sport- és játszóudvar teljes egészében kerületi finanszírozásban”.

sportudvar01

Bernyák Adrienn kiemelte, hogy már nyolc osztály használja a 2019-ben átadott épületet, ezért volt szükség a sportolási lehetőségek bővítésére. „Az aulában vannak pingpongasztalaink és ezeket nagy előszeretettel használják a diákjaink. Úgy gondoltuk, hogy ne csak zárt helyen, hanem a szabadban, jó levegőn is legyen lehetőségük a játékra, ezért került két pingpongasztal az udvarra. Ezek mellett az önkormányzat egyetértésével négy fitnesz gépet telepítettünk, amelyeken saját testsúlyos gyakorlatokat lehet elvégezni” – hívta fel a figyelmet az igazgató, aki megemlítette, hogy a sporteszközöket nemcsak a testnevelésórákon, hanem a szünetekben és a napközi alatt is használhatják a gyerekek.
A KLIK Közép-Budai Tankerületi Központot vezető Hajnissné Anda Éva mindezt azzal egészítette ki, hogy a fejlesztésnek köszönhetően sokkal színesebbé lehet tenni a testnevelésórákat.

sportudvar06

„A fitneszgépek az izomzatot fejlesztik, a pingpong a reflexeket és a gyorsaságot, tehát igazán komplex mozgásokat lehet itt elsajátítani” – fejtette ki a szakember, egyúttal köszönetet mondott a beruházásért az önkormányzatnak.

zugligeti_iskola01