Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Az önkormányzat támogatásával újranyitott a svábhegyi kisposta

Az önkormányzat támogatásával újranyitott a svábhegyi kisposta

A Hegyvidéki Önkormányzat közbenjárására és pénzügyi támogatásával újranyitott a Normafa út 1. szám alatti posta, amely hamarosan újabb szolgáltatásokkal fog bővülni: októbertől önkormányzati ügyfélszolgálat is lesz az épületben.

normafa_posta11

„A Magyar Posta radikálisan csökkentette tavaly az elérhető postahelyek számát, sajnos ez alól mi sem képeztünk kivételt. Így állt elő az a helyzet, hogy a hegyen élőknek meglehetősen messzire kellett elmenniük – a Városmajor utcába, a MOM Parkba vagy a Hegyvidék Bevásárlóközpontba. Aki online intézi az ügyeit, annak ez nem fájt, de akik hagyományos módon csomagot vagy csekket akartak feladni, azoknak ez igen kellemetlen volt” – ismertette Pokorni Zoltán polgármester az újranyitás előzményeit, hozzátéve: elég sokan jelezték az önkormányzatnak, hogy szükségük lenne a svábhegyi kispostára.

normafa_posta09

„Kényelmesebb lesz az élete mindenkinek, aki a hegyen lakik, mert nemcsak a postai, hanem az önkormányzati ügyeit is el tudja majd itt intézni. Októberben egy önkormányzati ügyfélszolgálat is nyílik ezen a helyen” – jelentette be a polgármester.

normafa_posta12

Hosszú tárgyalássorozat eredményeképp sikerült elérni, hogy közel egy évnyi kényszerszünet után ismét legyen postai szolgáltatás a Svábhegyen. Fonti Krisztina alpolgármester elmondta: Borsodi Klaudia aljegyzővel együtt sokat tárgyalt a Magyar Posta vezetőivel a kisposta újranyitása érdekében. Az önkormányzat szerette volna elérni, hogy maga üzemeltethesse a postát, de kiderült, ennek törvényi akadályai vannak. Ezért más konstrukcióban állapodtak meg: a kerület havonta több mint egymillió forintot fizet a postának, amely a saját munkavállalóival biztosítja a szolgáltatásait.

normafa_posta07

A tavaly októberben bezárt és kiürített kispostát szintén az önkormányzat hozzájárulásával sikerült újrabútorozni és rendbe hozni. A felújítás során némiképp átalakult a belső tér, a szélfogó és az ügyféltér egybenyitásával tágasabb lett az ügyintézésre rendelkezésre álló terület. A posta hétfőtől péntekig 8–12-ig, illetve 12.30–15.30-ig tart nyitva, és minden korábbi, klasszikus postai szolgáltatás újból elérhető itt.