Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Olyan sikeres a hegyvidéki Zöld Recept, hogy országos programmá bővülhet

Olyan sikeres a hegyvidéki Zöld Recept, hogy országos programmá bővülhet

Az önkormányzat 2022-ben indította el a Hegyvidéki Zöld Recept programot. A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a Magyar Életmód Orvostani Társaság és az Aktív Magyarország Program felkarolta az ötletet és elindították az országos Mozgás Receptre Programot.

A kerület vezetésének mindig is kiemelten fontos volt a hegyvidékiek egészsége, elég, ha csak az Okosreceptre, a Hegyvidékiek Egészségiskolájára vagy a nagyon népszerű Egészségnapra gondolunk. Ebbe a sorba illeszkedett, amikor két éve, az országban elsőként a Hegyvidéken kezdődött meg a Zöld Recept tesztelése, a Zöld Környezet és Egészség projekt keretében. A cél az volt, hogy a XII. kerületi háziorvosok által felírt különböző mozgásformák segítségével növekedhessen az itt élők egészségben eltöltött éveinek száma.

A kezdeményezésnek köszönhetően ma már húsznál is több ingyenes programon vehetnek részt azok a lakosok, akiknek a háziorvosa Zöld Receptet ír fel. Az ajánlott mozgásformákról, mint erdőfürdőzés, nordic walking, petanque vagy éppen tanösvénytúrák a https://hegyvideksport.hu/zold-recept/ honlapon lehet részletesebben olvasni.

Ezt a XII. kerületben évek óta jól működő rendszert terjesztik ki most országos szintre a Mozgás Receptre programmal. Jelenleg húsz önkormányzat vesz részt a projektben, az ő segítségükkel fogják össze a háziorvosokat és azokat sportlétesítményeket, amelyek lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek. A mozgasreceptre.hu oldalon megtalálhatóak lesznek a programban részt vevő háziorvosok, a különböző mozgáshelyszínek, valamint a különböző betegségekre, azok kezelésére vagy megelőzésére javasolt mozgásformák.