Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Nyílt nap lesz szombat délután a Böszikertben

Nyílt nap lesz szombat délután a Böszikertben

Kertbemutatóval egybekötött nyílt napot tart szombaton 15 órától a Böszörményi úti közösségi kert, vagy ahogy a kerttulajdonosok nevezik: a „Böszikert” közössége.

Nyár eleje óta láthatják a Böszörményi úton sétálók a lebontott irodaépületek helyén létesült közösségi kertet. Alig négy hónap telt el azóta, hogy a kerttulajdonosok elültették az első palántákat, mára már sűrűn benőtt, termő növények csábítják a kíváncsi tekinteteket. Szombaton viszont mindenki számára kinyílik a kapu, hogy a kertgazdák elmondhassák az érdeklődőknek, hogyan is jött létre a Hegyvidék első közösségi kertje, milyen növények, gyümölcsök, zöldségek teremnek a Böszi-kertben.

Május közepén volt az első ültetőnap, a kerttulajdonosok akkor még csak remélték, hogy ilyen gyönyörűen megnőnek a növények, és ilyen sok termés lesz rajtuk – mondta a májusi hivatalos átadó eseményen a kert létrehozásának kezdeményezője, Fonti Krisztina alpolgármester. Mint mondta, egyetlen elhanyagolt ágyás sincs a területen, mindenki rendkívül gondosan foglalkozik a növényeivel, a közös részek is szépen gondozottak. A szombati nyílt napon mindenki saját szemével győződhet meg erről, és beszélgethet a kerttulajdonosokkal az eddigi munkáról.