Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Notebookot kapnak a 7. és 10. évfolyamos diákok

Notebookot kapnak a 7. és 10. évfolyamos diákok

A 7. és 10. évfolyamos diákok körében ezekben a hetekben kerülnek országszerte kiosztásra a kormány támogatásával megvásárolt hordozható számítógépek. A korszerű digitális eszközöket a Hegyvidéken elsőként a Városmajori Gimnázium tanulói vehették át.

„Sok családban eddig nem volt olyan számítógép, amit kizárólag a gyermek tudott használni, vagy csak olyan gép állt rendelkezésre, ami elavult, nem felel meg a mai technikai igényeknek. Ahol több gyermek is van a családban, különösen nagy problémát jelent a számítógép hiánya” – mondta el Fonti Krisztina alpolgármester az új notebookok átadása alkalmából.

laptop_atadas07

Az alpolgármester szerint a Covid-járvány időszaka hívta fel a figyelmet arra, hogy nem minden családban megoldott, hogy a gyermek megfelelő technikai eszközzel részt tudjon venni akár az online oktatásban, akár az olyan feladatokban, amikben a digitális eszközök használata nélkülözhetetlen. „Szerencsére a járványidőszak elmúlt, de most is fontos, hogy a gyerekek rendelkezzenek korszerű digitális eszközökkel. Ebben segít a kormány programja” – tette hozzá.

„A szakértők úgy választották ki a gépeket, hogy a gyerekek számára könnyen hordozható legyen. Jóval kisebb, mint a hagyományos laptopok, ugyanakkor érintőképernyője van, így nemcsak laptopként, hanem tabletként is használható” – mutatta be a most átadásra kerülő eszközöket Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója.

laptop_atadas10

A tankerület vezetője elmondta, hogy az előző években a tanárok és a 9. évfolyamosok kaptak számítógépeket, most pedig a 7. és 10. évfolyamosok jutnak hozzá, amennyiben a szülők igényelték. A notebookokra jelenleg az 5. és 6. évfolyamos gyermekek szülei tudnak regisztrálni, ők várhatóan jövő tavasszal kaphatják meg a gépeket.

A Közép-Budai Tankerületi Központ intézményeiben korábban 4500 digitális eszközt vehettek át a diákok és a tanárok, most pedig 2222 gép érkezett a 7. és 10. évfolyamosoknak. A XII. kerületi iskolákba járó gyerekek ezúttal összesen 484 notebookot kapnak.

laptop_atadas11