Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A Normafán is elvárt a maszkviselés és a távolságtartás

A Normafán is elvárt a maszkviselés és a távolságtartás

A járványhelyzetre tekintettel, a hatályos kormányrendelet értelmében közterületen, nyilvános helyen mindenki köteles 1,5 méter távolságot tartani más személyektől. A jogszabály szerint hatéves kor felett az utcán és a közterületen az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot kell viselni, ez alól csak az egyéni szabadidős sporttevékenység kivétel.

Az elmúlt hetekben is nagyon sokan látogatták a Normafát kikapcsolódás céljából, és természetes, hogy az egyedül sétálók nem viselnek maszkot az erdőben. Csoportosulás esetén azonban a maguk és a többiek egészségének megóvása érdekében a Normafán is elvárt a maszkviselés és a távolságtartás.

Továbbra is folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét a Normafán, ahol csak korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre. A parkolóhelyek betelte után a Hegyvidéki Rendészet munkatársai visszafordítják a gépkocsikat, a szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat pedig megbüntetik.

A járványhelyzetre tekintettel javasoljuk a kirándulni vágyóknak, hogy a Normafa mellett más kirándulóhelyeket is keressenek fel, például a budai hegyek kevésbé látogatott területeit.

Az egyéni sportolást választók a Normafa mellett a Gesztenyés kert és a Városmajor futópályáit is igénybe vehetik.

Amennyiben mégis a Normafán történő kikapcsolódás mellett döntenek, kérjük, minden esetben tartsák egymástól a megfelelő távolságot, és viseljenek maszkot.

Köszönjük az együttműködésüket. Vigyázzunk egymásra!