Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Női klubbal közösen segít az önkormányzat a pályakezdő fiataloknak

Női klubbal közösen segít az önkormányzat a pályakezdő fiataloknak

A hátrányos helyzetű diákok, hallgatók előrelépését a pénzszűke mellett a kapcsolatok hiánya is nehezíti. Az egyetemre, főiskolára járó, illetve a felsőoktatási intézménybe jelentkező, rászoruló fiatalok számára a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázattal nyújt anyagi segítséget a Hegyvidéki Önkormányzat, míg a szükséges kapcsolati hálót egy nőkből álló jószolgálati szervezettel, a Soroptimist International helyi csoportjával kialakított együttműködés biztosíthatja az ösztöndíjasoknak.

„A kezdetektől fogva, évről évre csatlakozunk a Bursa Hungarica állami ösztöndíjpályázathoz, ami a nehezebb sorsú fiataloknak ad segítséget a felsőoktatásban – ismertette az anyagi támogatás részleteit Fonti Krisztina alpolgármester. – Az állam ötezer forintot biztosít havonta a diákoknak, mi pedig ehhez tesszük hozzá a magunk részét. Eleinte ötezer forintot adtunk, majd éveken keresztül tízezer, az idei évtől pedig tizenötezer forinttal egészítjük ki a központi támogatást. Erre az évre huszonöten pályáztak, így ennyi fiatalnak tudunk segíteni.”

bursa09

Annak kapcsán, hogy a Soroptimist International Budapest Corvinus Clubjának tagjai egy kapcsolatépítő találkozóra hívták a Bursa-ösztöndíjasokat a Hegyvidéki Kulturális Szalonba, Fonti Krisztina elmondta: a szervezet négy éve segíti tevékenységével az önkormányzat által is támogatott hallgatókat. A különféle szakmákban sikereket elért nők leginkább kapcsolati tőkéjükkel tudnak hozzájárulni a fiatalok szakmai fejlődésének és karrierjének előmozdításához.

„Elsősorban tapasztalatainkkal, kapcsolatrendszerünkkel tudunk segíteni az ösztöndíjasoknak” – erősítette meg az alpolgármester által elmondottakat Kohanecz Margó, a Budapest Corvinus Club elnöke. Hozzátette, hogy jelenleg huszonhat tagjuk van, mindannyian a fiatalok rendelkezésére állnak, ha szakmai segítségre van szükségük.

bursa15

Az elnök, mint ahogy az az ösztöndíjasokkal folytatott beszélgetés során kiderült, főként a marketing világában tud segíteni a fiataloknak. A többi tag a munkájával összefüggésben más területekről, például műszaki, építőipari, agrár, jogi, kulturális és kommunikációs vonalon is felajánlotta közreműködését. A találkozón megjelent hallgatók éltek is a felkínált lehetőségekkel: annak érdekében, hogy megvalósíthassák elképzeléseiket, felvették a kapcsolatot a szakmájukban kiterjedt kapcsolatrendszert kiépítő soroptimistákkal.