Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Nő a zöldterület aránya a Hegyvidéken, nálunk a legszigorúbb a szabályozás

Nő a zöldterület aránya a Hegyvidéken, nálunk a legszigorúbb a szabályozás

A fővárosban a Hegyvidéken a legmagasabb az erdő- és zöldterületek aránya, és kerületünkben az országos és fővárosi előírásoknál is szigorúbbak a szabályok a zöldterületek kialakítása és a beépíthetőség tekintetében – írta közösségi oldalán Fonti Krisztina. A Hegyvidék alpolgármestere konkrét példaként a Margitszigetet említette, amely területre a főváros 28-63% zöldterületet ír elő, ugyanakkor a Hegyvidéken még a lakóövezetekben is magasabb az önkormányzat által előírt arány, ami 65-70%.

Zoldfelulet
Fonti Krisztina arra is emlékeztetett, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat az elsők között alkotta meg a fák védelméről szóló rendeletét, és szigorú előírások vonatkoznak a beépítésre szánt területeken a fák kivágására és pótlására is.
„Csak az elmúlt néhány évben az építkezések miatt kivágott mintegy ezer fa helyére 2820 új fát ültettek a kerületi építkezéseken, az önkormányzat pedig további 1350 fát telepített a befizetett fapótlási díjakból. Tehát az építkezéseken kivágott fák mennyiségéhez képest több mint négyszer annyi fa ültetését írta elő az önkormányzat a Hegyvidéken” – olvasható Fonti Krisztina írásában.