Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Neonácik fenyegetik a Hegyvidék alpolgármesterét, az önkormányzat feljelentést tesz

Neonácik fenyegetik a Hegyvidék alpolgármesterét, az önkormányzat feljelentést tesz

Fonti Krisztina, a XII. kerületi önkormányzat alpolgármestere néhány napja tett közzé egy Facebook posztot arról, hogy a Budapest II. világháborús ostromára emlékezők közé sajnos minden évben olyan személyek is elvegyülnek, akik tiltott önkényuralmi jelvényekkel masíroznak végig a budai kerületeken félelmet és felháborodást kiváltva. Bejegyzésében Fonti Krisztina így fogalmazott: „Háborús, veszélyes időket élünk, Európa-szerte egyre több a szélsőséges megmozdulás, a polgárokat félelemben tartó akció. Ezért ma levélben fordultam Budapest rendőrkapitányához, akit arra kértem, ne engedélyezze a tiltott önkényuralmi jelképekkel történő vonulást, biztosítsa a hegyvidéki, budai polgárok nyugalmát! Budapest maradjon békés és biztonságos – tegyünk meg mindent ennek érdekében! Lépjünk fel a tiltott önkényuralmi jelképek használata ellen!

Ezt követően a Hegyvidék alpolgármestere gyűlölködő, antiszemita, fenyegető üzeneteket kapott. Volt olyan kommentelő, aki akasztással, egy másik Dunába lövéssel fenyegetett.

Fonti Krisztina mindezzel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot tette: „A budai kerületek önkormányzatai minden évben közösen emlékeznek meg Budapest II. világháborús ostromának áldozatairól. A megemlékezés mellett civil szervezetek, egyesületek is szerveznek megemlékezéseket. Ezeken a civil rendezvényeken, vélhetően a szervezők szándékával ellentétben, sajnos olyan személyek is megjelentek az elmúlt években, akik tiltott önkénuralmi jelképeket viseltek. Ez félelmet és felháborodást keltett és kelt az itt élőkben. A bejegyzésemben erre hívtam fel a figyelmet, azt kérve, hogy őrizzük meg az emlékezés méltóságát. Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy a bejegyzésemre fenyegető, gyalázkodó, antiszemita megjegyzéseket kapok. Volt, aki azt írta, hogy ezek az önkényuralmi jelképek csupán a korhűség kifejezői, mintha ez egy játék lenne. Nem, ez nem játék. Hitler arcképe, a nyilaskereszt és a horogkereszt nem játék.

Az életveszélyes fenyegetés, a Dunába lövéssel fenyegetőzés sem játék, de nem ijesztenek meg. Nekem fontos a Hegyvidék és az itt élők nyugalma, a jövőben is igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy a Hegyvidék nyugalmát se verbális, se fizikai erőszak ne zavarhassa meg.”

A Hegyvidéki Önkormányzat feljelentést tesz az ügyben.