Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Németvölgyi iskola felújítása: az önkormányzat a szülőket képviselve egyeztet a Tankerülettel

Németvölgyi iskola felújítása: az önkormányzat a szülőket képviselve egyeztet a Tankerülettel

Több szülő is aggódva kíséri figyelemmel a Németvölgyi Általános Iskola tetőfelújításával kapcsolatos munkálatokat. Fonti Krisztina alpolgármester ezért ma a helyszínen találkozott a beruházást végző Közép-Budai Tankerületi Központ vezetőjével, Hajnissné Anda Évával.

nemetvolgyi_iskola_teto17

Sajnos a felújítás alatt lévő tető a fólia elmozdulása miatt a napokban beázott, ennek nyomai még mindig látszanak néhány tantetemben. A Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere – tolmácsolva a szülők panaszait – ezért ismét arra kérte Hajnissné Anda Évát, hogy a Tankerület szakszerűen gondoskodjon az épület állagának megóvásáról.

nemetvolgyi_iskola_teto14

Korábban az Önkormányzat már többször írt levelet a Tankerületnek, többek között azt is kérve, hogy a felújításra tanítási szünetben kerüljön sor. Ez objektív okok miatt végül nem valósulhatott meg. Az Önkormányzat ezért még nagyobb figyelemmel kísérte az intézmény állagának megóvása érdekében szükségessé vált munkálatokat. A szülők, illetve a diákok érdekeit képviselve folyamatosan egyeztettek a beruházást végző Tankerületi Központtal. Ennek során Fonti Krisztina alpolgármester többször jelezte azt is, hogy a veszélyes anyagot tartalmazó tető bontását szigorúan ellenőrzött körülmények között végezze a beruházó. Jó hír, hogy végül ez valóban így is valósult meg.

nemetvolgyi_iskola_teto12

Hajnissné Anda Éva a mai találkozón elmondta: a felújítás során szakaszonként javítják a tetőt, esténként pedig mindig visszatakarják a fóliát. Fonti Krisztina azt kérte a műszaki vezetőtől, hogy miharabb fejezzék be a felújítást. A Tankerület vezetője szerint a téli szünetben már nem végeznek a munkálatokkal, a felújítás legkorábban jövő év elején érhet vége.

Azz intézmény vezetője, Dimanopulosz Andrea arról biztosította az alpolgármestert, hogy a felújítás nem zavarja a tanítási rendet, és ami a legfontosabb, nem veszélyezteti a gyerekeket és a pedagógusokat.

Fonti Krisztina végül hangsúlyozta, hogy a szülőkkel együtt a továbbiakban is figyelemmel kíséri az intézmény állapotát, és reméli, a gyerekek megfelelő és biztonságos körülmények között tanulhatnak a jövőben is.