Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

vadonok_cimlap

Nem engedi el a védőnők kezét az önkormányzat

Fonti Krisztina alpolgármester javaslatát támogatva a képviselő-testület ma úgy döntött, hogy az Önkormányzat a jelenlegi illetményen felüli juttatást, valamint az önkormányzati fenntartású intézményekben foglalkoztatottak részére megállapított cafeteria összegének (jelenleg bruttó 250.000 Ft/fő/év) megfelelő juttatást a továbbiakban is fizesse meg a védőnők részére. A testület ülésén a döntés indokaként elhangzott, hogy bár az állam átvette a védőnői szolgálatokat az önkormányzatoktól, a védőnők az illetményen felüli, jelenleg biztosított egyéb juttatásokra, illetve cafeteria juttatásra az új munkáltatónál, a Centrumkórházban nem lesznek jogosultak.

kt04

Mint az alpolgármester elmondta, a javaslata a köszönet és a hála kifejezése az eddigi közös munkáért. Közösségi oldalán Fonti Krisztina úgy fogalmazott: „Bár a kerületben dolgozó védőnők kikerültek az Önkormányzat szárnyai alól, mégsem szeretnénk teljesen „elengedni” őket. Annyi köszönettel tartozunk nekik a magunk és sok ezer hegyvidéki édesanya és család nevében, amit szavakkal ki sem lehet fejezni.”
A védőnők önkormányzati támogatása a kerületi gyermekek, családok ellátásának biztonságát segíti elő, az ehhez szükséges fedezet az Önkormányzat 2023. évi költségvetésében rendelkezésre áll, a jövő évi költségvetés összeállításakor pedig tervezhető – hangsúlyozta az alpolgármester.