Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Nehéz sorsú gyerekeknek segít az Önkormányzat

Nehéz sorsú gyerekeknek segít az Önkormányzat

Az Árnyas úti gyerekotthonba többek között homokozót telepítenek, függönyöket, szőnyegeket, mikrohullámú sütőt és egyéb berendezési tárgyakat adnak - tájékoztatott közösségi oldalán Fonti Krisztina alpolgármester.

Az intézményvezető meghívására látogatott el a befogadóotthonba a kerület vezetése. - Jó volt látni és tapasztalni, hogy a hegyvidéki befogadóotthon biztonságot és gondoskodást ad a családból kiemelt gyermekeknek - írta a találkozó után Fonti Krisztina.

7

Az otthon dolgozóival beszélgetve kiderült, mi mindennek örülnének a gyerekek, akik néhány hónapig tartózkodnak itt, addig, amíg eldől, visszatérhetnek-e a családjukhoz, vagy nevelőszülőkhöz kerülnek.

6

“Az önkormányzat hamarosan egy homokozót telepít az otthon kertjébe, függönyöket, szőnyegeket, mikrohullámú sütőt és egyéb berendezési tárgyakat adunk az otthonnak” - írta az alpolgármester. Felidézte, hogy a befogadóotthonba kerülő óvodáskorú gyerekek érkezéskor két-három plüssállatot választhatnak maguknak. A kötődés hamar kialakul, a plüssökkel alszanak, velük játszanak a kicsik. És amikor kikerülnek az otthonból, mindig magukkal viszik a játékokat.

5

Ezért az otthon örömmel fogad plüssöket, emellett kerti játékokat, felfújható ugrálós és egyensúlyfejlesztő játékokat, valamint ruhaneműket is 3-6 éves gyerekek számára. Az önkormányzat ehhez keres jószándékú hegyvidéki adakozókat.

Ha ezek közül van újonnan vásárolt, vagy használt, de jó állapotban lévő, amit szívesen adományozna az Árnyas úti befogadóotthonban élő gyerekeknek, akkor az alábbi átvételi helyeken adhatja le azokat:

  • Hegyvidéki Önkormányzat Ügyfélszolgálata (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.), átvétel ügyfélfogadási időben: hétfő: 8:00-17:45, kedd: 8:00-15:45, szerda: 8:00-16:15, csütörtök: 8:00-15:45, péntek: 8:00-13:15
  • Hegyvidéki Önkormányzat Ügyfélszolgálati Pont (1126 Budapest, Normafa út 1.), átvétel ügyfélfogadási időben: hétfőtől péntekig 8:00-tól 12:00 óráig, valamint 12:30-tól 15:30-ig.

Kizárólag nem sérült, jó állapotban lévő eszközöket, játékokat, ruhákat várunk.