Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Nárcisz futás a betegekért

Nárcisz futás a betegekért

A sárga nárciszok virágzásához kapcsolódva minden tavasszal gyerekeknek szóló jótékonysági futást szervez a Gesztenyéskertben a Magyar Hospice Alapítvány és az önkormányzat. Ezzel hívják fel a figyelmet a betegek, elesettek támogatásának fontosságára és arra is, hogy az életben sajnos elkerülhetetlen veszteségeket meg kell tanulni kezelni. Az emberi méltóságért vállalt futással az indulók erőt adnak és együttérzésüket fejezik ki a súlyosan beteg emberek irányába.

narcisz_futas08

A gyerekeket köszöntő és a versenyt útjára indító Fonti Krisztina kiemelte, hogy több mint 15 éves múltra tekint vissza Magyar Hospice Alapítvány és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködése.

narcisz_futas14

„Minden a nárciszok ültetésével kezdődött a Királyhágó téren, ahol mostanra saját ágyást kaptak a virágok és ez a program egészült ki a Nárcisz futással. Ezek az események segítenek megértetni a gyerekekkel az élet múlandóságát és azt is, hogy miért kell gondoskodnunk a rászorulókról. Legyenek akár betegek vagy idősek valamennyi embernek joga van méltóságban eltölteni élete utolsó szakaszát” – fejtette ki az alpolgármester, aki köszönetet mondott az óvodásoknak, kisiskolásoknak és a szülőknek, akik nagy számban jöttek el az eseményre. Ahogyan fogalmazott, így még több hozzájárulást kap az alapítvány, amely a nevezési díjakat a beteg felnőttek és gyerekek gondozására fordítja.

narcisz_futas16

Madocsai Dániel, a Magyar Hospice Alapítvány projektvezetője kiemelte, hogy sikeresen dolgoznak együtt a hegyvidéki iskolákkal, óvodákkal, az önkormányzattal és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft-vel. Nekik köszönhető, hogy ezúttal 500 feletti a részvevők száma, ami rekord a Nárcisz Futások történetében. Hozzátette: azok az intézmények, amelyek rendszeresen eljönnek az alapítvány rendezvényeire, és segítik jelenlétükkel is a mozgalmat, megkapják a nárcisz óvoda és iskola címet, Ezekből pedig jónéhány akad a XII. kerületben.

narcisz_futas11