Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Minden 5. hegyvidéki ovis csoport karanténba kényszerült

Minden 5. hegyvidéki ovis csoport karanténba kényszerült

A koronavírusos megbetegedések sajnos a hegyvidéki óvodákat sem kerülik el. Csepreginé Volosinovszki Mária, a polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője tájékoztatása szerint az önkormányzat által fenntartott óvodák 66 csoportjából jelenleg 13 van karanténban, összesen 11 gyermeknél és 10 dolgozónál mutatták ki a Covid-19 fertőzést. A Normafa Óvodában az összes csoport esetében karantént kellett elrendelni. Az irodavezető hangsúlyozta, hogy a karantént minden esetben az Oktatási Hivatal rendeli el a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje alapján.

A hegyvidéki óvodákban továbbra is mindent megtesznek a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. A szabályok szerint a szülők maszkban, kézfertőtlenítést követően léphetnek az intézményekbe, az öltözőkben pedig csak a védettséggel rendelkezők lehetnek együtt a gyermekeikkel, egyszerre legfeljebb hárman. Változatlanul működik az úgynevezett buborékrendszer, azaz csoportonként, vagy – ha közös az öltöző – két-három csoportonként gondosan elkülönítik egymástól a gyerekeket. Az óvodai különórákon sem keveredhetnek a különböző „buborékokhoz” tartozók, illetve a foglalkozásokat is csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek tarthatják. Minden óvodai dolgozó számára kötelező tette az önkormányzat a koronavírus elleni oltás felvételét.

A tesztelések megkezdésétől a Hegyvidéki Önkormányzat közel 15.000 db tesztet végeztetett saját költségvetése terhére, ebből összességében 1-2% tesztje lett pozitív.

2021. november 8. és 30. között végeztük a lakossági antigén tesztelést a Böszörményi út 42. szám alatti ideiglenes rendelőben. A program nagy népszerűségnek örvendett, összesen 1608 db tesztet végeztek el a Hegyvidéki Egészségügyi Központ munkatársai, a legfiatalabb egy 7 hónapos csecsemő, a legidősebb egy 90 éves kerület polgár volt. Az elvégzett tesztek közül mindösszesen 110 db lett pozitív.

/A kiemelt kép illusztráció./