Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

nornafa_rendelo01

Megújultak a Normafa úti háziorvosi rendelők

2016 óta már tizenegy háziorvosi rendelő korszerűsítését végezte el a Hegyvidéki Önkormányzat. Az elmúlt hónapokban a Normafa úti felnőtt és gyermekrendelő újult meg kívül-belül.

„Már nemcsak a háziorvosainkra, hanem a többségében megújult rendelőinkre is büszkék lehetünk” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Normafa út 4. szám alatti, kívül-belül megszépült gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő átadásán. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt két és fél évben közel félmilliárd forintot költöttek a rendelők felújítására, ahol egységes belsőépítészeti koncepció alapján, azonos minőségben igyekeztek a korábbinál derűsebb hangulatú tereket kialakítani. A korszerűsítési program nem ért véget, terveik szerint még az idén a Zugligeti úti, a Beethoven utcai és a Kiss János altábornagy utcai rendelők felújítására kerül sor.

Fonti Krisztina alpolgármester arról beszélt, hogy a korábbi munkálatokhoz hasonlóan a Normafa úti rendelők felújítását is rövid idő alatt végezték el, mert sem a betegeket, sem az orvosokat nem akarták sokáig kitenni az átmeneti időszakkal együtt járó kényelmetlenségeknek. Az ideiglenes rendelő ezúttal is a Böszörményi úton működött, ami nehezítő körülmény volt a hegyen élők számára. „Remélem, hogy a megújult, komfortosabb rendelő kárpótol mindenkit a munkálatok ideje alatti kellemetlenségekért” – tette hozzá.

nornafa_rendelo12

„Pontosan, határidőre befejeződött a felújítás, ez nem kis eredmény a mai építőipari körülmények között” – dicsérte a szervezők és a kivitelezők munkáját az 1985 óta a Normafa úton dolgozó dr. Varró Sándor háziorvos. Nála is régebben, az épület 1974-es átadása dolgozik itt dr. Gál József asszisztense, Leidlné Sajtos Erzsébet, aki elmondta: amellett, hogy sokkal szebb lett a rendelő, jobban igazodik az orvosok és a betegek igényeihez – például egy teljesen új fektető helyiséget alakítottak ki a korábbi ruhatár és étkező helyén.

A gyermekrészlegen is történtek fontos, funkcionális átalakítások az esztétikai megújításon túl. Dr. Bogdányi Katalin csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos kiemelte, hogy az egészséges tanácsadást és a betegrendelést megcserélték, hogy közvetlenül ez utóbbi mellett helyezkedhessen el a fertőző elkülönítő. Egy új konyhát is kialakítottak az orvosi és a védőnői szoba között, ami nemcsak a mindennapi munka komfortját növeli, hanem a kollegiális kapcsolatok erősítéséhez is hozzájárul.

nornafa_rendelo05

A Normafa úti épületben négy háziorvos, egy házi gyermekorvos és két területi védőnő tevékenykedik. Mindegyik orvosnak külön rendelője van, ami jelentős mértékben megkönnyíti a munkájukat. A páciensek nyugodt körülmények között történő ellátásához az új fektető is nagyban hozzájárul: itt történhet meg például a vérvétel, az EKG-vizsgálat, illetve ebben a helyiségben várhatja meg a beteg mentőt.

A felnőtt és a gyermek részlegen egyaránt megújultak a burkolatok, valamint új, vidám színű – a rendelők esetében hangszigetelt – ajtókat szereltek fel. A frissen festett falakat a gyermekrendelésen állatfigurás matricákkal tették még barátságosabbá. Új padokat kaptak a várók, a gyermekek örömére pedig babzsákfoteleket és rajzasztalokat is kihelyeztek. Korszerűsítették az elektromos hálózatot és a fűtési rendszert, ezeken kívül pedig a tetőszigetelést, a homlokzatot, a rámpát, az udvar burkolatát és a kaput is felújították.